Какъв е размерът на изображението за публиуване в Интернет

Фотография Графичен дизайн Ретуш Тайните на Photoshop Adobe Photoshop Растерна графика

Здравейте, С какви параметри е най-добре да бъде изображението, ако искаме да го публикуваме в Интернет?

Вижте коя е дългата страна на изображението и нея я сложете 1000 пиксела, а друга автоматично ще се оразмери. А резолюцията може да си я оставите същата, а може да я намалите и на 72.

Размерът на изображението няма значение, стига да отговаря на две условия:

  • Да не е по малък по размер на изображението от желаният за визуализация на страницата, за да не се пикселизира. HTML и повечето от CMS системите имат възможност за задаване на размера на визуализацията на файла, но е препоръчително да не го разпъваме.

  • Да не е излишно голям като обем на файла, за да не бави зареждането, особенно ако целим и посетители от мобилни устройства, което предполага използване на бавен мобилен интернет. От това гледище добро решение е изображенията да са във формат JPG или PNG. Tе са с най-висока степен на компресия и дават най-малки по обем файлове. Размерът на изображението не корелира с размерът на файла, така че можем да използваме файлове с по- голям размер на избражението без това да дадеосезателно по- големи файлове. PNG поддържа прозрачен фон, което понякога е много важно...

размера на екранното изображение е от 72 до 96 пиксела на инч.

Какво е пиксел?

Пиксел - точка от изображението. Според гъстотата им (пиксел на инч) се определя качеството на изображението и физическият му размер.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация