Въпрос към урок: Решение: Икона име и длъжност от курс: HTML5 и CSS3

Как да

Уеб дизайн HTML CSS Програмиране Atom Notepad++ HTML5 и CSS3

бихте ли ми казали как да сложа вторият език под Английския,а не да са на един ред. Какъв е кодът?

Здравей,
Основеният проблем на твоя код, е, че НЕ следва основни принципи в HTML5, защото ти НЕ спазваш основни правила при писането му:
1. Използваш тагове, които не съществуват в HTML5. Никъде не се поддържа, например, font като таг. Tова означава, че браузърът не знае как да интерпретира този таг и как да го покаже на екрана. За разлика от XML, където няма точно определени тагове, които да използваш, в HTML има САМО група от тагове, които са дефинирани предварително, знаем как ще се визуализират на екрана и браузърът ги разпознава, затова се придържаме към тях.
2. И въпреки че използваш неподдържащи се тагове, то някои от тях са затварящи се. В това число и font. За да се визуализират нещата правилно, трябва при отваряне на даден таг, то да се изписва и затварящия, тоест отваряме <font>, но след това затваряме </font>.
3. Влагането на тагове е една от най-големите грешки при писане на код в HTML. При отваряне на няколко тага, то те трябва да се затворят в обратна поредност на отварянето им. Пример: <div><p><img/></p></div>, но не е правилно <div><p><img/></div></p>.
4. Използваш грешен синтаксис. Това означава, че не е правилно изписването на елементите в кода. В нито една версия на HTML няма подобно нещо: <font color="black" <h1....>>. НЕ може да се слага друг таг в скобите на отварящия таг. Таговете се влагат един в друг между отварящия таг със скобите му и затварящия таг с неговите скоби.

Моят съвет е да се придържаш към по-новите версии на HTML, тоест HTML5. Използвай новите възможности на HTML, за да се визуализират правилно страниците ти. Премахни тагове като font, b, i, small. Замени ги със стилове в CSS като text-style, text-decoration или font-size. Отделяй CSS във външен файл от HTML-a и използвай класове, за да стилизираш едни и същи елементи в HTML-a.

А сега по твоя въпрос - използвай div таг, който по подразбиране визуализира елементите, поставени в него, на нов ред. Използвай и вложени div тагове, за да разделиш езиците. Например: <div style="width: 150px; display: inline-block">Languages I know: </div><div style="display: inline-block">English</div> 
<div style="margin-left: 150px;">Russian</div>

Надявам се да съм ти помогнала и да съм била полезна. Ако има нещо, питай! :))

Здравей Грациела, прочетох отговора ти просто от любопитство,а научих много полезни неща.Благодаря!

много вярно Грациела... нали HTML5 разглеждаме,а се връщаме към ИЕ6.половината уроци са за CSS..затова и не се постарах да се замисля над задачата.ако продължа да гледам клиповете,то твоите коментари ще са ми с по-голяма полза


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация