Какъв друг начин има за забавяне на каданса на видео освен показаните в изложението

Premiere Pro
Видео
Видео ефекти
Тайните на Premiere Pro
Видео монтаж

Много внимателно изгледах няколко пъти урока за промяната на скоростта на видеото. Също така проиграх многократно с различни мои видеа възможностите. Но все пак те са до едно ниво и постигането на силно забавен каданс и запазване на качеството на картината не е постижимо. Моята камера, с която снимам дава възможност за ръчно промяна на скоростта на затвора от 1/50 до 1/8000. Правих експерименти в целия диапазон, но видеото си е с нормалната скорост. Четох в нета, че трябва да се обработи с външен плуг инс към Premiere. Ще съм Ви много благодарен за някаква помощ по въпроса.

Промяната на скоростта на затвора (shutter speed) не е свързана с скоростта на видеото. Това е времето, което камерата експонира светлина върху сензора. Реалния ефект от промяната на тази скорост е, че при по висока скорост на затвора има по ниско размазване на бързо движещите се обекти. Най-добрия резултат при забавянето на движението в един кадър е, както добре сте се досетил, видеото да се снима с по-голям брой кадри в секунда (frames per second, fps, framerate - това са все термини които касаят това, но това е нещо различно от скоростта на затвора). Когато в последствие това видео с по-голям брой кадри се интерпретира по подходящ начин в Премиер, се получава естествено забавено видео, без артефакти и влошаване на качеството. Всички други методи за забавяне водят до влошаване на качеството малко или повече. Когато забавяме видео в Премиер имаме възможност да изберем различни методи на интерполация, за да подобрим изгледа на нашето видео. Вие можете да пробвате всеки един от тях какви резултати дава. В различни случаи - различен метод е за предпочитане. И все пак най-съвършеният (и най-бавният) от тях е Optical Flow, където се генерират изцяло нови кадри за да запълнят липсващата информация в забавеното видео. Иначе, като външен плъгин бих Ви препоръчал това: http://revisionfx.com/products/twixtor/ Не е много евтин, но ако това ще е вашата професия си заслужава. Във пъти е по-добър от вградения кадансер на Премиер. Поздрави и успех!

Много благодаря за изчерпателния отговор! Още веднъж Ви благодаря за курса!

Здравейте, аз съм с Premiere Pro CC 2015 и time interpolation го нямам в отметките никъде. В по-късните версии ли се появява?

Premiere Pro CC 2015 има 3 версии. Optical flow интерполацията се появява от втората версия нататък (ноември 2015). Ако сте с първата - съжалявам :) Поздрави

Въпрос към Радослав Георгиев. На коя видео програма да се спра и да започна да я изучавам? Ще записвам може би видео уроци, рекламни музикални клипчета, , демо видео/аудио ... от тук идва и въпроса кой вид камера би била подходяща за видео и аудио като държа на хубавия звук, разбира се съоразяване с цената? Благодаря предварително

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.