Възможно ли е да се експортира проект в MTS (M2TS) формат

Premiere Pro
Видео
Видео ефекти
Тайните на Premiere Pro
Видео монтаж

Много видео камери записват във формат MTS. Възможно ли е в Premiere да се запише готовия монтиран файл в същия формат (или M2TS, който се сочи като идентичен)? Колкото и да пробвах различните комбинации за експорт не открих такъв формат. Като изключим използването на външния софтуер MainConcept, който във версия 6 на Premiere се „имплантира” и се появява като избор на кодек. Моля Ви, за вашето мнение и съвет относно формата MP4, за да се запази идентичното качество на сорса във формат MTS.

С този формат не съм работил, така че това, което Ви пиша е по-скоро теоретично, отколкото нещо което съм изпитал в работата. По принцип .mts файловете са транспортен стрийм с MPEG-2 компресия. Това може да се направи с Премиер и с малко старание от Ваша страна, но съществува възможност не всички настройки да могат да се пресъздадат, тъй като няма готов присет за това.

Благодаря за изчерпателния отговор!

 1. От Export прозореца избирате като формат MPEG-2
 2. Отивате на таба Multiplexer
 3. От падащото меню избирате TS, което е съкращение от транспорт стрийм
 4. Виждате как се смени разширението на файла на m2t, което е същото като m2ts

От видео и аудио табовете можете да конфигурирате другите настройки (битрейт например).

За сравнение с mp4 мога да кажа, че при еднакъв битрейт mp4 дава много по качествено изображение от mts (като казвам mp4, тъй като той е контейнер и може да съдържа различни кодеци, имам предвид Н.264 кодека). друго негово предимство е поддръжката му на всички видове устройства, докато mts се поддържа само от специализирани софтуери. Единственото предимство на mts е правилното цвето предаване на компресирания материал, докато при мп4 се наблюдават леки промени в цвета спрямо сорсовия материал. Аз лично ползвам много мп4 и той е отличен формат за изпращане на файлове за ревю от клиенти. За финален експорт не бих се спрял на нито един от двата формата. Поздрави!

Много благодаря!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.