Как да архивирам проект като компактен файл

Premiere Pro
Видео
Видео ефекти
Тайните на Premiere Pro
Видео монтаж

Има ли възможност в Premiere да се запише проекта заедно с всички видове сорс, включени в него (видео, аудио, снимки и т.н.) като компактен файл, който може да бъде пренесен на друг компютър и директно да се отвори за работа? Например Pinnacle Studio позволява такъв архив

Архивирането на проекти е нещо, което не съм разгледал в този курс, защото прецених, че рядко се използва от обикновения потребител, а и за да обърна повече внимание на други функции, които сметнах за по-важни, но с този въпрос Вие ми показвате, че съм сбъркал. Да, Премиер има такава възможност (отчасти). Когато селектирате проекта изберете от падащите менюта File => Project Manager

Отваря се прозорец, от който вие може да конфигурирате по какъв начин да се архивира вашия проект.

Като тук искам да уточня, че Премиер ще събере вашите файлове, като създаде проект, който е линкнат към новите файлове и всичко това ще бъда събрано в един фолдер. Точно затова написах в началото "отчасти", защото за да стане компактен файл, Вие ще трябва да го направите ръчно с някоя програма за архивиране, която ползвате. Няма такава автоматична опция.

Благодаря много и за този изчерпателен отговор! Не е като в Pinnacle, но пак е нещо, особено когато са ползвани материали от различни фолдери и т.н. Поне може да се архивира фолдер, а не да се търсят отделните елементи по диска. Ще го пробвам веднага. Колкото и големи дискове да имате все не стигат и се запълват много бързо.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.