Въпрос към урок: Създаване I от курс: Фотошоп FastWeb

Как се променя цвят на слой?

Фотошоп Fastweb
Photoshop
Уеб дизайн

Много скришно се направи обработката върху зъба, а накрая се получи доста добър резултат, какви по-точно ефекти се приложиха, а зъба стана от картинка в сив чрез вектори предполагам ?

Да, векторен е. Първо намерих снимка от google и я векторизирах.

След това следва игра с настройките на ефектите. Това е процес който трябва да се оттренира и зависи много от самия слой и формата му.
Просто трябва да експериментирате известно време, за да може да получите желания ефект.

Аз векторизирам зъба и венеца с Pen tool, след това не мога да го направя нищо, нито ми дава да го оцветя, нито нищо, а като дам Blending options ми прави ефектите със сив цвят какъвто съм избрал, но самият зъб е бял и това не може да се промени :/

Успях, но сега не мога да оцветя зъба с бял цвят и да се запазят ефектите, същото е и с венеца.

Трябва да прикачиш някакви снимки които показват как точно си го направил. Иначе няма как да се разбере. Лесно е, "printscreen" и paste във форума

За да промениш цвета (съдържанието) на растерен слой:

1. CTRL+щракване върху слоя. Така ще селектираш само съдържанието
2. Направи нов слой
3. Избери цвят
4. ALT+backspace (Fill) запълване с цвета
5. Десен бутон на стария слой и copy layer style
7. Десен бутон на новия слой и paste layer style
8. Изтрий стария слой

Ако не направиш нов слой а директно дадеш запълване върху стария, то цветове от стария ще останат там в краищата на слоя и ще стане грозно.

По-лесен начин, но няма как да зададеш точно определен цвят: CTRL+U за Image -> Adjustments -> Hue/Saturation

Още по-лесен начин: В layer style имаш ефект който се нарича Color Overlay, там можеш да зададеш цвят който да запълни динамично слоя. Проблема е че Photoshop ще държи стария цвят в пикселите ви и новия ще е динамично приложен отгоре. Така може да се натъкнете на странни проблеми.

За да промениш цвета на векторен слой:
В панела със слоевете векторния слой ще има едно квадратче пред името. Ако натиснеш на него и вектора не е само 'path', ще ти даде да смениш цвета.

Имай в предвид че може да си избрал някоя опция в ефектите на слоя, която да запълва цвета ти - например Color Overlay

Сещам се за друг метод, с който може да се промени цвета на векторния слой.След като векторизираш даденото изображение, търсиш в лентата с допълнителните настройки на pen tool  и кликваш бутона Make Shape.Слоя директно се превръща във векторен слой...след това избираш direct selection tool и ще видиш в лентата с допълнителни настройки прозорците fill и stroke...

В прозореца fill можеш да променяш цвета на пълнежа на слоя, а от прозореца stroke, променяш настройките за контур, както и цвета и дебелината на контура..
Също така можеш да променяш цвета на пълнежа с двойно кликване върху изображението на самия слой (който трябва задължително да е векторен слой, иначе няма да стане), след което директно ти излиза палитрата за избор на цвят...

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.