Въпрос към урок: Поставяне на татуировка - Част 2 от курс: Photoshop Pro

 Защо не мога да изтрия фона?

Photoshop

Когато селектирам с Magic Wand и опитам да изтрия фона, ми излиза съобщение::

Влизам в смарт обекта, селектирам там и отново опитвам да изтрия фона, но вместо това излиза опцията Fill:

Не че не го излъгах (отворих снимката в нов таб, селектирах фона, инвърснах селекцията и копирах само татуировката в нов слой), но остава въпросът - защо не става просто с Delete? :)

Здравей,
за да можеш да изтриеш фона просто трябва да растеризираш слоя с татуировката - десен бутон на слоя и избираш Rasterize Layer. Изображението е добавено като SmartObject при теб и за това не се получава.

На втората картинка не можеш да изтриеш фона, защото си на слоя Background. Кликни два пъти върху него, за да го отключиш (появява се прозорец с въпрос дали искаш Backround да се конвертира в Layer0, избираш ОК). На Layer0 можеш да триеш с Delete. Изтритите места са прозрачни.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.