Как да публикуваме във форума?

Фотошоп Fastweb
Photoshop
Фотография
Графика

Привет, адаш!

Лично аз се научих по метода на пробите и грешките, макар че не е най-добрият начин. Неприятното е, че грешките са видими от всички (не можеш да ги изтриеш или редактираш), т.е. хубаво е добре да огледаш въпроса си, преди да натиснеш “Изпрати”.

Ще се опитам да споделя опита си.

Първият ми съвет е, ако пишеш някакъв дълъг текст, да го пишеш настрани в някакъв текстов редактор, щото преди малко браузърът ми се рефрешна, след като почти бях готов да натисна “Изпрати” и сега пиша това отново ;-)

Второ, въпросът ти трябва да започа с определена въпросителна дума. Наистина в българския език това не е задължително, но във форума е. 

Тъй като не помня с какви точно думи трябва да започне въпросът ми, първо пиша самия текст, без заглавие, а като кликна “Изпрати” форумът си казва изискванията - примерно “Вашият въпрос трябва да започва с “Какво”, “Защо”, “Как”… или нещо подобно. И тогава дописвам и заглавната част на въпроса си.

Предполагам твоят въпрос е по-скоро за изображенията, които онагледяват питането.

Тук работя на Mac и нямам Internet Explorer, но практиката показа, че изображения могат да се изпращат във форума само с Chrome. Другите браузъри не работят (Мозила, Сафари… за Експлорера не знам). Ако го нямаш, ще ти се наложи да го свалиш и инсталираш. Безплатен е.

Извеждаш си изображението, което искаш да публикуваш, на екрана и го копираш в клипборда на компютъра, т.е. кликаш Shift+PrtScr или съответно за Mac Shift+Ctrl+Cmd+3 или 4 (разликата е, че с 4 можеш да си избереш с мишката коя точно част от екрана ти трябва). 

След това трябва да напишеш поне малко текст (но и да не напишеш, форумът ще те подсети). 

После трябва да “пейстнеш” копираното от клипборда в текстовото поле, където си писал вече малко. Това става с Ctrl+V или за Mac с Cmd+V. 

Отваря ти се нов прозорец от бразура с онлайн програмка, в която можеш да изрежеш само таз част от екрана, с която да онагледиш въпроса си и да добавиш разни стрелки и други неща, каквито вероятно си виждал в другите въпроси.

Когато си готов с картинката, натискаш иконката “Дискета” горе вляво.

После може да допишеш нещо, ако искаш. Оглеждаш всичко отново, както вече писах не можеш после да го изтриеш и/или редактираш, ако не ти хареса, и чак тогава натискаш “Изпрати”.

Ами това е. Надявам се да съм бил полезен.

Успех!

Благодаря за изчерпателния отговор!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.