защо не ми се появява иконката?

MS PowerPoint
MS Office
Презентации
Тайните на Powerpoint

инсталирала съм си шрифта, но като го избера да бъде той Powerpoint ми го сменя на пак на основния за слайда


Опитайте се да го вземете от списъка след All Fonts. Ако пишете на български език, възможно е избраният шрифт да не е кирилизиран или да го няма създаден за определен размер на буквите.

Здравейте, имам подобен проблем. С Office 2010 и WinXP съм. Когато използвам Format Painter от файла към урока и копирам форматирането от въпросителен си става иконка. С избор на FontAwesome се връща към основния шрифт и остава въпросителен знак.

Здравей, Краси явно не е това причината. Ще пробвам на Windows7, може да има проблем с шрифта.

Когато се опитате да използвате шрифта в Word сменя ли се?

В Word няма проблем, всичко работи както трябва.

И при мен не се получава в PowerPoint - отказва да ми избере шрифта FontAwesome като кликна върху него, а веднага връща основния шрифт на слайда

Когато е инсталиран TrueType тип на шрифт (както е на снимката по-горе), след като се маркира написания текст, се получава смяната на шрифта, дори за текст на латиница, не се визуализира.

И при мен се получи същия проблем: Иконата остава като въпросителна, независимо, че от полето Font избирам инсталирания вече FontAwesome.

Като си "поиграх" малко - намерих решение на проблема: След като сме копирали иконката от http://fontawesome.io/cheatsheet/, в слайда от РР, натискаме десен бутон на мишката и от менюто избираме Keep Source Formatting:

От снимката се вижда, че иконката веднага придобива реалния си вид, без да се налага да сменяме шрифта в полето Font. След като копираме по този начин иконата, натам няма проблем да я "обработваме" по начините, които вече са ни познати.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.