Кой е най-подходящият начин за вмъкване на чертеж от Autocad в PowerPoint?

MS PowerPoint
Презентации
Тайните на Powerpoint

Здравейте, понякога се налага да се презентира проект чертан с кад програма. Кой е най-подходящият начин за вмъкване на чертеж от Autocad в PowerPoint? Имали правило като минимална дебелина на линиите за да се виждат добре?

Здравей, 


Моето мнение е че е доста относително какво точно искаш да покажеш.

Ще споделя това което направих преди време при представяне на един проект.

Тогава имах да представям Анализ на няколко решения, три ситуации, детайл на едно от по специфичните съоръженията от проекта.

Процедирах по следния начин относно чертежи и анализи :

1. За Анализа на няколкото решения - записах програмната симулация във времето, и ги сложих като отделни видеоклипчета.

2. По важни моменти от тази симулация отделих на отделни слайдове. Всеки момент беше на отделен слайд с малко пояснение отдолу.

3. Относно ситуациите бяха доста големи, знаех че както и да ги направя няма да се виждат кой знае колко добре пък исках да се вижда всичко.

 Направих ги черно бели ( директно от layout - тите създадох webpng файлове  - как може да направиш това може да видиш от тук : http://aula.bg/question#id-115443200001) , като основните линейни обекти направих с тъмно червено местата в които имах съоръжения и възли които бяха по важни бях оградил в кръг с зелено и цикламено, за да се виждат чисто ситуационно къде се намират и след това два в следващите слайдове сложих оградените  възли във подходящ мащаб така че да се виждат заедно с детайли на съоръжението в дадения възел.
Принципа беше следния представях първо обобщаваща информация в която се открояваха само трасета и основни възли и след това в следващите слайдове детайлно показвах това което исках да се види.... спазвайки правилото ... макар тогава да не го знаех т.к. не бях минал курса в Aula, за сметка на това видях доста други грешки който бях допуснал  в тази си презентация.... НО сега надявам се да не допускам защото курса ми показа къде точно съм допускал грешки при направата на презентация :)

Смея да твърдя че нещата се получиха тогава, поне според мен.


Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Интересна тема ще е интересно, ако и други споделят опита си тук в тази тема.


В зависимост от вида на изображението, което искаме да се получи, е възможно копирането директно от AutoCad. Първо визуализираме частта от чертежа, която искаме да представим в презентацията, след което с командата Copy избираме тази част и с Paste в PowerPoint я поставяме в избрания слайд. Когато копираме директно, изображението става "прозрачно", което в определени случаи е голямо предимство. Полученото изображение е динамично и се разчита добре при zoom-ване.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.