Защо не мога да инсталирам Font Awesome?

MS PowerPoint
MS Office
Презентации
Тайните на Powerpoint

Защо не мога да инсталирам Font Awesome? Като кликна на посочения линк се показва Font Awesome версия 5.0.9, която след разархивирането има други файлове различни от показаните в урока. Показва се fontawesome-free-5.0.9. Кликам на него и се показват следните файлове: Кликам на web-fonts-with-css. (Няма фаил с разширение ttf.) Появяват се следните фаилове: Кликам на webfonts. Появяват се следните файлове: Мога да инсталирам само fa- brands 400, fa- regular 400, fa- solid 400

Защо няма иконка от пред - позиция 2.? Когато се опитам да го инсталирам отново ми дава съобщение, че вече е инсталиран Font Awesome 5 Brands Regular. Това ли е търсеният шрифт? Ако е той защо не ми се появява картинката? Ако не е как да го инсталирам?

Когато кликна на Keep Source Formating автоматично се изписва Font Awesome 5 Free,но няма картинка. Във Word също се изписва шрифта, но има въпросителен знак. Къде бъркам?

Инсталирайте fa-solid-900, Type: True Type font file /този над fa-solid-900.woff/

Инсталирах fa-solid-900, тип:True Type, но отново нищо не се получи. Само въпросителни.

Ето как успях да го направя. Има два начина - да се свали като текст - иконата се изобразява като част от шрифт или като картинка.

Като текст: 1. Инсталира се шрифт Font Awesome 5 Free-Solid-900.otf. При мен с другите шрифтове не стана. 2. В PowerPoint се избира този шрифт и се пише тестът под иконката. Например под иконка за елха има текст tree - изписва се tree - и иконката се появява. Иконките с текстовете под тях са тук: https://fontawesome.com/icons?d=gallery&m=free

 1. Като картинка Кликва се върху иконката - появява се прозорец с името на иконката, отдолу е изображението й, а между тях - текстови ред, в десния край на който има иконка за download. Сваля се файл с разширение svg - Scalable Vector Graphics, който може да се обработва с различни програми, а може и да се преобразува в jpg, например тук:

https://www.online-convert.com/result/38d36ee0-5bb1-4091-b6a1-53615a9b1f33

Другият вариант е да отворите svg файл с някой браузер, да копирате изображението и да го вкарате в PowerPoint. После го обработвате като картинка.

Здравей, Буряна.

Благодаря че сподели работещите варианти при теб!

Сигурен съм че това ще помогне и на осталите във форума.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.