Защо не мога да събера на дата и число?

MS Excel
Тайните на Excel

Здравейте! Защо при опит за събиране на дата и число се получава "#VALUE!" ? (Съответните дефиниции са направени) Благодаря предварително!

Едно от двете е текст

Датата е дефинирана като Date, a числото като Number, но не се получава.

Една от странностите на Ексел е, че позволява в една клетка да се въвеждат различен тип стойности, без значение какъв формат е зададен за тази клетка.

т.е. това, че за клетката е дефиниран формат Date, съвсем не означава, че в нея не може да бъде въведен текст. И дори още по-лошо - може да е текст, който да изглежда като дата, но да не е дата.

Пробвайте следната: Ако в клетка А1 е датата, а в клетка А2 - числото

=VALUE(A1)+VALUE(A2)

По всяка вероятност една от стойностите е текст, за да получавате "#VALUE!" Датите в Excel са цели числа, представени във формат Дата. Сумирането на дата и число е стандартно аритметично действие. Проверете двете стойности!

Благодаря Ви!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.