Защо не ми излиза диаграма? Ползвам Excel и 2010 Windows 7.  

MS Excel
Тайните на Excel

Excel 2010 Windows 7

Вероятно не е избрана добре зоната, която искаме да изобразим чрез диаграма. По-удобният начин е да се маркира зоната (1 колона ако искаме да е кръгова), след това да се избере типът на диаграмата. При ситуацията, която е на снимките, може да помогне преглед на данните чрез бутон "Преглед на данни" и чрез повторно маркиране на точната зона ще се появи диаграма. За допълнителни настройки може да използваме втората страница "Оформление" за настройки на диаграмата (последното новопоявило се меню).

Изберете бутона Избор на данни (Select Data) и маркирайте данните, които искате да представите в графиката

На мен не ми се получи и при двата ви съвета.

Покажете какви данни сте маркирали.

 1. Диаграма - маркирани са 3 колони, след което команда "Вмъкване" и избираме типа на диаграмата.
  2. Диаграма - маркирана е една зона с данни "Сума" и колоната с Фамилиите, за легендата (за маркиране на несъседни зони се използва помощен клавиш CTRL). Избран е изглед с показване на проценти върху секторите, както и легенда и заглавие.
 1. Маркират се колоните с данните, които ще ползваме, от INSERT избираме диаграма и се получава първата таблица от примера на Златка Гочева. 
2. Кликваме в така получената таблица и от DESIGN избираме втори път тип диаграма. Получава се !

Дарина Иванова, благодаря! Получава се !

Във версия 2010 не се появява автоматично отдясно меню Format Data Series, а само чрез кликване два пъти в диаграмата излиза същото меню Format Data Series. Правилно ли е?

Винаги има няколко варианта. Важен е крайният резултат. Ако виждате това, към което се стремите вероятно е правилно. По-важно е да сте сигурни, че изобразяваните данни са логични и правилно пресметнати.

Здравейте, на всички, на които не им излиза диаграмата, когато маркирате втората колoна с натиснат бутон Ctrl, изберете клетки от G2 до G6, не избирайте клетка G7 и ще Ви се получи. Диаграмата дава връзка между хората и сумата от продажбите на всеки за 4 месеца, а в клетка G7 е сумата от всички продажби на всички, общо за 4 месеца, тази клетка разваля зависимостта.

Добрин Аронов каква е целта на клавиша Ctrl при маркирането?

Дарина Иванова целта на клавиш Ctrl при маркирането е, че с него можеш да избереш (селектираш) множество произволни клетки. Вече е маркирана първата колона, може и с бутон Shift (за да не се "провлачва"), за да маркирате и втората колона трябва да натиснете бутон Ctrl, в противен случай, ще загубите маркирането на първата колона.

При мен не се появява Format chart area. От кой бутон се активира?

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.