Защо не ми е активен insert slicer. Работя на Excel 2010. Вмeсто analyse имам options в pivot table tools (ако това има значение)?

MS Excel
Тайните на Excel

Еxcel 2010

Сама отговорих на въпроса си. Файла, с който работех, беше във формат .xls (Еxcel 97-2003). Необходимо е само да се запише с разширение .хlsx и всичко е наред. 

Краси, явно не съм обяснила добре. Снимка 1-формат на датите от база данни. Сн.2 във филтъра от пивота не мога да направя филтър по месец и година. Сн.3 филтъра по година или месец не съществува. Но разбрах как става.Десен бутон върху клетка с дата и от менюто Grouping се избира месец, година и дори ден-сн.4 Появяват се колони за година и месец в rows и те вече се местят в filters-сн.6 Тогава вече може да се филтрира сн.7

Светлана, много съжалявам това не е отговор на твоя въпрос, а на моя по-долу. Извинявай!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.