Може ли  функцията "Change case" в Word, да се използва в другите програми от пакета Microsoft Office,  например в  Ecxel, тъй като не успях да я открия?

MS Excel
MS Word
MS Office
Тайните на Word

MS EXCEL

В ексел се използва функция PROPER. В хелпа на ексел може да се прочете повече например с търсене за "Change text to upper, lower or proper font."

Благодаря Ви много :)

Как се правят надписи по осите на графики и диаграми в excel?

Единият начин е като се маркира зоната, която включва надписите и те автоматично се появяват в диарамата.


Друг начин е като маркираме диаграмата и от подменютата на Chart Tools/Layout изберем  Axis Labels. Надписваме оста.

За съжаление в Excel я няма тази функционалност при смяната на големината на буквите, която е налична в Word. Лично за мен това е пропуск на разработчиците, при това голям (говоря от практична гледна точка - да правиш такива елементарни промени с функции, при условие че много по-просто, лесно и бързо би било да се кликне с десен бутон и да се избере нужната опция...

Лек ден и успехи!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.