Може ли друг начин за връщане на стойността вместо формулата?

MS Excel
Тайните на Excel

Здравейте. Когато натисна клавишната комбинация от контрол (Ctrl) и тилда (~) не се случва нищо. Вкъщи съм с офис 2016, а в офиса с 2007 и в двете версии при натискане на комбинацията, показана в урока не се случва нищо. Има ли друг вариант, при който да се визуализират стойностите като цифри, а не като формули/функции?

Здравей, Мануела.

Освен с клавишната комбинация от Ctrl + ~, може да визуализирате формулите като отидете в раздела Formulas (снимка 1 позиция 1) и след това в раздела Formula Auditing (снимка 1 позиция 2) изберете бутона Show formulas (снимка 1 позиция 3).

Снимка_1

Натискайки бутона Show formulas той става активен и свети (снимка 2 позиция 1), съответно виждате формулите в клетките (снимка 2 позиция 2).

Снимка_2

Повторно натискане на бутона, следва изключването му и съответно деактивиране на опцията да се виждат формулите. .

Изключително много Благодаря за бързия и подробен отговор

Благодаря за отговора. Чрез бутона Show formulas получавам нагледна информация за формулите в таблицата и това е полезно в работата ми...

Ценно бе за мен, благодаря!

Здравейте, а как мога да променя цвета на рамката на клетката, която е активна в ЕКСЕЛ - в момента е толкова тъмна, че в голяма таблица не я забелязвам и се налага да местя маркировката, за да разбера коя клетка точно е маркирана (напр. след "find" - не е ясно коя е намерената клетка)?

Маркирате клетката, избирате Outside Borders или клавишната комбинация. Натискате Ctrl+1. Отваря се прозореца Format Cells, в който лентата Border е маркирана, а Outline е активна. От Style избирате дебелина на линията, а от Color - цвета. В дясно има правоъгълник с примерен цвят и дебелина на линията. След избора на дебелина и цвят кликате върху линиите на правоъгълника и те се променят, както сте избрали цвета и дебелината. Затваряме с ОК и имаме клетка с рамка в цвят и дебелина на линията по наш избор. Дано е станало ясно! Лек ден и успехи!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.