Може ли друг начин за връщане на стойността вместо формулата?

Microsoft Excel Тайните на Excel

Здравейте. Когато натисна клавишната комбинация от контрол (Ctrl) и тилда (~) не се случва нищо. Вкъщи съм с офис 2016, а в офиса с 2007 и в двете версии при натискане на комбинацията, показана в урока не се случва нищо. Има ли друг вариант, при който да се визуализират стойностите като цифри, а не като формули/функции?

Здравей, Мануела.

Освен с клавишната комбинация от Ctrl + ~, може да визуализирате формулите като отидете в раздела Formulas (снимка 1 позиция 1) и след това в раздела Formula Auditing (снимка 1 позиция 2) изберете бутона Show formulas (снимка 1 позиция 3).

Снимка_1

Натискайки бутона Show formulas той става активен и свети (снимка 2 позиция 1), съответно виждате формулите в клетките (снимка 2 позиция 2).

Снимка_2

Повторно натискане на бутона, следва изключването му и съответно деактивиране на опцията да се виждат формулите. .

Изключително много Благодаря за бързия и подробен отговор

Благодаря за отговора. Чрез бутона Show formulas получавам нагледна информация за формулите в таблицата и това е полезно в работата ми...

Ценно бе за мен, благодаря!

Здравейте, а как мога да променя цвета на рамката на клетката, която е активна в ЕКСЕЛ - в момента е толкова тъмна, че в голяма таблица не я забелязвам и се налага да местя маркировката, за да разбера коя клетка точно е маркирана (напр. след "find" - не е ясно коя е намерената клетка)?

Маркирате клетката, избирате Outside Borders или клавишната комбинация. Натискате Ctrl+1. Отваря се прозореца Format Cells, в който лентата Border е маркирана, а Outline е активна. От Style избирате дебелина на линията, а от Color - цвета. В дясно има правоъгълник с примерен цвят и дебелина на линията. След избора на дебелина и цвят кликате върху линиите на правоъгълника и те се променят, както сте избрали цвета и дебелината. Затваряме с ОК и имаме клетка с рамка в цвят и дебелина на линията по наш избор. Дано е станало ясно! Лек ден и успехи!


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация