Какъв е проблемът с AVERAGEIF?

Microsoft Excel
Тайните на Excel

Здравейте.

На ред 15 направих варианта с averageif, но ми излезе следното съобщение за грешка.
Още при въвеждането на формулата под клетката се показа това: AVERAGEIF(range, criteria, [average_range]).

Здравей, мисля че проблема идва от това че е пропусната точката и запетаята ( виж как е изписана формулата в прикачената снимка  - =AVERAGEIF(C1:C9;">0"))

Да, пропуснат е разделителя, който втози случай може би е запетайка.

@Румен - Здравей, мисля че разделителя може би зависи от регионалните настройки на компютъра ( виж снимката позиция 2 ) може да е , може да е ; или друго

Благодаря, вече всичко е точно :)

Какво да правя в този случай. Изписвам =averageif(C12:N12;">0"), натискам Enter и ми излиза #НАМЕ?

Какво да правя в този случай. Изписвам =averageif(C12:N12;">0"), натискам Enter и ми излиза грешка в интервала C12:N12

Да, и на мен ми излиза същото съобщение, изчетох внимателно всичко и всичко спазих, но уви  #NAME...а пиша точно и ясно =averageif(C12:N12;">0"). Работя с Excel2003, какво повече мога да направя?!?

Здравей, пробвай с формула масив  = Average(If(C12:N12>0,C12:N12)), ( снимка 1 позиция 1,2 ) като след завършване на формулата натисни Ctrl + Shift + Enter ( т.к . все пак е масив )  и все пак погледни регионалните настройки отново на какво са нагласени какъв точно е разделителя , или ; за което съм коментирал малко по - горе в тази тема.Освен това провери и формата на диапзона C12:N12 дали е някакъв вид число, да не би да е текст.

пробвайте вместо ; със , 

при мен формулата е         =AVERAGEIF(J3:J33,">0")

@ Христо, Да при теб се е получило от регионалните настройки за който съм говорил малко по горе в темата, но за версия 2003, ако не стане "номера" с настройките тоест , или ; нека се процедира по описания по - горе начин.

инж. Кръстев, ного благодаря за помощта, так анаистина става. Разделителят си го оправих от регионалните настройки и сега всичко е о.к.

Здравейте! При мен също дава грешка, сменям ; със запетайка само и пак изписва AVERAGEIF(range, criteria, [average_range]) и, че формулата съдържа грешка...Аз съм с 2007 версия, не би трябвало да има проблем

@Mariela може ли да прикачите изображение ( така че да се вижда изписана от вас  формула в Excel ) за да може да сме по - полезни във форума и да помогнем 

Ето изображение, пробвах и с запетайка само...

Здравей, Мариела . ОК, все пак в регионалните настройки проверихте ли List separator с какъв символ ( например      ;    ,    .     )  е зададен.Реално може и да е точка може и въпросителна , малко по - горе в темата съм написал откъде се проверява тази настройка на компютъра, вижте ако там е ;  и при изписване на формуалта с ; не се получава ще търсим проблема другаде.Малко по - горе сте написал че сменяте ; с , но  ако тази смяна е само в excel тя нищо не поправя ако в LIst Separator - a e . например.Проверете и това и ако не се получат нещата ще потърсим проблема другаде.

При мен също даваше грешка, но със запетая се получи.

Инж. Краси Кръстев, моля помогнете и на мен ;(
Напровила съм всичко, което е описано и отново нищо не се получава. Аз съм с 2003, за жалост, до сега не съм имала никакви трудности, вярно, става по бавно, но пък се справях някакси. Ще прикача снимки, дано да успея ;)))

Здравей, Петрова, от първата снимка виждам, че след C12:N12 имаш точка и запетая, а не трябва.  По този начин трябва да изглежда написаното в клетката {=AVERAGE(IF(C12:N12>0;C12:N12))} , като не забравяш накрая да натиснеш Ctrl+Shift+Enter, за да стане масив и да се появят тези къдравите скобички. Дано това да е бил проблема :)

Петрова послушай инж. Машева, проблема 99 % е там :), поне и аз друго неще невиждам.

Лелеее, пробвах какво ли не и ми даваше все това, накрая се предадох и реших да снимам нещо и да покажа. Може да съм го пробвала, може и да не съм, но сега ще пробвам отново.....По принцип имам навик да чета, т.е да не задавам вече зададени въпроси. Моля да ме извините, но наистина имах необходимост да попитам. Бях решила да сменя Офис 2003 в понеделник ;))), май го спасихте.
Старателна ученичка съм и си записвам всичко, уча се с най- голямо удоволствие, щом стоя да 1-2 след полунощ - за мен е удоволствие.
Благодаря Ви Машева и Кръстев!

Стана, много съм доволна!!!!! Недоглеждане от моя страна, явно.

@Петрова,По отношение на това че си била решила да смениш офис пакета - това ако имаш възможност да го направиш т.е. да си сложиш 2007, 2010 или най - добре 2013 не е никак лошо поради ред причини : в по - новите верси има някоя друга новост която пести време освен това след 2007 Ribbon Интерфейса се е наложил а и продължава да се налага в другите софтуеар- и.

Ако започнем въвеждането на функцията от бутончето Fx, избираме функцията и след това в прозореца за аргументите последователно ги въвеждаме, няма да има проблем със синтаксиса на функцията.

влязох и в рег настройки, там разделителят си е ;    възможно ли е грешката да е в кавичките, защото трябва да цъкна 2 пъти , за да се появят един път?! 


Здравей, щом се налага двоен клин най - вероятно не ползваш правилните кавички - ползвай тези който са в основната част на клавиатурата - а не апострофа ` горе до цифрата 1, ползвайте ' или "  - тези срещу enter.

Поизпотих се с версия 2003! Благодаря ви за съветите, защото накрая се получи! Вече мислех, че в тази версия тази функция я няма :)

На мен  не ми се получава нищо с показаната функция в урока. С Excel 2010 съм, проверих, че точка и запетая е разделител . Опитвах и кавичките, и пак нищо. Дава ми грешка. 

@Теменужка Бояджиева


Виж дали в клетките имаш текст или числа, ако е текст следва формулата да ти дава грешка.

Привет! Проверих клетките. С числа са. Въвеждам правилно формулата както вие, но отново ми дава грешка. Моят Winodows е Starter. Дали може да има отношение?

Получи се!!! Не разбрах, обаче, как стана. Благодаря все пак за помощта.


Отново проблем. Изчислението ми се получи, но го изтрих,  за да го повторя и пак ми дава грешка.Пак опитвам и отново грешка.

А как го изтрихте? Ако е с клавиша Del(ete) се изтрива само съдържанието, но не и формата на клетката. От менюто Home, бутончето Clear , изберете All

Не си спомням как го изтрих, но беше вчера така или иначе. А от бутончето Clear не ми позволява да избера All. Аз дори деинсталирах 2010 година Ms Office и качих 2013 , и пак не ми се получи нищо. На малък лаптоп съм с Windows 7 Starter.

И в двете версии 2010 и 2013 е по един и същ начин. А Clear All трябва е достъпна

Райна, благодаря, но при мен като цяло не се получава функцията =averageif и =countif. Дава ми всеки път грешка във формулата.

Започни въвеждането на функцията от бутончето Fx, оттам в категорията Statistical може да видиш дали тази функция я има и  избираме функцията и
след това в прозореца за аргументите последователно ги въвеждаме, така няма
да има проблем и със синтаксиса на функцията.

Най- сетне се получи. Много благодаря. :)

Работя с офис 2016. Работи безотказно. Прочетох всички въпроси и отговори. Много е приятно и полезно.

Без комбинацията за масив Ctr+Shift+Enter дава грешната стойност за средно само от попълнените 5 клетки

Във версията 2003 няма функциите sumif, averageif, countif

Лек ден и успехи!

Право на избор: Друг вариант: И трети вариант: Лек ден и успехи!

Благодаря за коментарите, помогнаха ми. Оказа се че разделителя при мен не е точка и запетая, а само запетая, което сама настроих преди време.

Аз съм с версия 2016 и при мен формулата сработи с разделител запетайка.

При мен също даваше грешка, но със запетая се получи.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.