Как се прави?

MS Excel
Тайните на Excel
 1. В кой урок се разглеждаше превръщането на календарните дни в работни?
 2. Как да задам времеви интервали когато имам операции със застъпване. Например поставянето и изнасянето на контейнер или монтаж и демонтаж на скеле. Това са дейности, които не са самостоятелни, а периодични и се застъпват с някои операции.
 3. Преди време правих един линеен график върху готова екселска подложка заменяйки операции и доизмисляйки функции. Работата беше на принципа "проба-грешка" и общо взето по емпиричен път открих топлата вода. Получи се доста прилично и относително вярно. Ще ми се следващият ми график да е по-точен. В момента работя с Project Estimator и времената се определят съвсем точно. Освен това има справка, която ги дава в работни дни. Ето как изглежда :

И още един въпрос. Понеже става дума за график на обект в Белгия по договор, който в момента е замразен заради карантината в цяла Европа и не се знае кога ще продължи отново, как да превърна датите в числа както са в предишния ми график? Направих нещо и ето какво се получи: Датите в графиката ми се превърнаха в числа и когато вкарам в Axis options числото което се получава от началната ми дата графиката изчезва, а на мястото на датите се появяват едни четирицифрени числа започващи от началното вкарано число от датата.

Разбрах къде съм сбъркала и успях да се справя с всичко освен с това как да вкарам примерно: Кран при монтажа, контейнер при демонтажите или временно скеле.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.