Как можем да променяме стъпката с която се визуализират стойностите по оста У?

MS Excel
Тайните на Excel

Например да не е 0  5000  10000 15000 , а да е 0  2000  4000 6000 .- по наш избор

Върху оста, за която искаме да направим промяна с десен бутон на мишката избираме команда Format Axis. В дясно се отваря прозорец за настройки на единиците. 

Благодаря!

Благодаря, Дарина Иванова!

как да изтрия създадената колонна диаграма, за да създам на тази таблица кръгова диаграма - в excel 2010

Маркирате КОЯ И ДА Е колона и с десен бутон извиквате контексно меню. О т него избирате Change Series Chart Type. Отваря се прозорец и от него избирате желаното, натискате ОК и получавате новия вид диаграма! Или това Дано е това, което се търси! Лек ден и успехи!

Благодаря, Никола Петров!Това е със смяна на вида на диаграмата, а аз искам да изтрия колонната диаграма, т.е. да освободя таблицата от диаграмата и след това да създам кръгова диаграма на същата таблица.

Маркирате РАМКАТА на диаграмата и натискате ДЕСЕН бутон. От менюто избирате показаното и от прозореца сменяте вида на диаграмата!
Затваряме със ОК и получаваме нова диаграма! Дано е това, което се търси! Лек ден и успехи!

Или това: Лек ден и успехи!

Дано да помогна!

Друг начин: от страницата Insert(Вмъкване) избирате диаграма според желанието. Появява се ПРАЗНА РАМКА, която може да преместите на подходящо място. Маркирате рамката(ако е размаркирана) и се появява прозорецът Chart Tools. От него избираме Design и търсим Select Data Добавяме данните, които имаме - стрелка 2 и натискаме ОК. В рамката се появява нашата диаграма! Дано е ясно! Лек ден и успехи!

Има правило, че колонна диаграма се прави само за една колона. Данните в колоната се считат за 100% и това позволява да се изчисли автоматично процентната част на всяка от данните в колоната, както и да се изобразят директно тези проценти.

ГРЕШКА!

КРЪГОВА диаграма се прави за само една колона!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.