Как мога да променя цвета на рамката на клетката, която е активна в момента?

MS Excel
Тайните на Excel

Здравейте, а как мога да променя цвета на рамката на клетката, която е активна в ЕКСЕЛ - в момента е толкова тъмна, че в голяма таблица не я забелязвам и се налага да местя маркировката, за да разбера коя клетка точно е маркирана (напр. след "find" - не е ясно коя е намерената клетка)?

Това точно не го знам. И не знам дали изобщо е възможно. Но като алтернативно решение - може да оцветите клетките в някакъв подходящ фон, на който тази рамка да изпъква - жълт или син например.

Както сте маркирали клетката, натиснете комбинацията Ctrl и 1, в отворилият се прозорец изберете Border. В новия прозорец имате възможност за избор на цвят и дебелина на линията. Дано е станало ясно! Лек ден и успехи!

Резултатът - клетка с рамка в цвят по наш избор. Лек ден!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.