Как да въведа процент над всеки стълб?

MS Excel
Тайните на Excel

Здравейте направих диаграма, на която над всеки стълб са изписани самите стойности. Как да ги превърна в проценти?

Единственият тип диаграма, който предоставя представяне в проценти е кръговата диаграма (Pie), тъй като се счита, че всяка част от кръга е процент от цялото и е възможно да се определи. Когато искаме видът на диаграматаа да е друг и да се изобразят проценти, си правим допълнителна колона, в която определяме всяка стойност какъв процент е от цялото и след това си построяваме диаграма по новите стойности.

Благодаря за този отговор!Беше ми полезен.

Лек ден и успехи!

Става лесно, но чрез Пивот графика. 1. Прави се пивот таблица на таблицата с данните. 2. В нея имената се разполагата по редове (Rows), числата като стойности (Values) 3. Десен клик някъде в колоната със стойностите. Появява се меню в което избираме Value Field Settings 4. След това кликаме на Show value as 5. Там по подразбиране стои No Calculation, но ние избираме % of Grand total 6. По този начин в пивот таблицата вече се виждат не числа, а точно относителните дялове в % 7. Остава само да маркираме пивот таблицата и да си направим графиката със стълбовете, която форматираме на вкус

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.