Как да поставя данните 1 по ос Y -2?

MS Excel
Тайните на Excel


Здравейте,
Не успявам да модифицирам графиката като поставя по ос у остойностените  часове. Те се появиха като етикет.
Въпрос: Как да разположа стойностите от десния блок, обозначени със стрелка 1 по вертикалата -ос У?
Как може да се модифицира ос У и да се разположат други данни на нея?
Работя с Ексел 2010 и там има известни различия. Доста време разглеждах вариантите, но не мога да намеря начин.Моля за помощ.

Здравей,

ако съм разбрала правилно, ти искаш по X да са ти дните, а по Y да са ти разходите. Само че това не може да стане с такъв тип диаграма. Тук идеята е да гледаме разходите по дни. Ако искаш да направиш диаграма с дните по X, а разходите по Y, то това става по начина описан на изображение 1, като на изображение 2 след натискане на Select Data, от прозореца се избира Add и след това стъпки 2,3.

Здравей,

Мислям,че може да стане и с колонната диаграма, просто трябва да зададеш през Select data на Series 1 чрез Edit да дърпа данните от реда с разходи, а не с часовете. Описал съм стъпките в 3-те снимки. Дано съм бил полезен:)

Здравейте , интересуваме как в една графика можем да сложим по едната Y ос разходит ,а от другата страна часовете , като едната графика примерно е линейна , а другата със стълбове.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


X оста си остава една и съща за двете графики седмиците.


Също така откъде можем да видим освен традиционните графики и такива които са направени ,като темплейти нещо по разчупено , като за графиката която споменавам по горе , които да изпозваме на готово , а и по интересното е как можем ние да правим такива темплейти , това би био интересно за мен а не само традиционните графики.


Предварително багодаря за съдействието.


Юлиян

Ако съм задал въпроса си , като отговор на някой въпрос на колега се ивинявам , това трябваше да е нов въпрос

Надявам се да съм помогнал

здравейте, да попитам защо на диаграмата по вертикалната координата ми се появява знак $, вместо лева при условие, че в таблицата съм въвела стойности в лева, както е упражнението във видеоурока.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.