"Как да направя този трик?

MS Excel
Тайните на Excel

"Как да направя този трик? - Очертаването на клетки с червена линия при показване на определени клетки или функция, или клавишни комбинации, както е отворена таблица на Excel."

Стоянка, това ли е: Лек ден и успехи!

Извинения, трябваше да снимам екрана!

Лек ден и успехи!

Това което ми предлаате също е интересен вариант, но това за което питах в самите уроци се прилага.

Очертаване/ограждане/ на определена функция или определено поле / с червена линия/

Стоянка, питате за възможността на ръка чрез курсора да оградим или подчертаем нещо или чрез стрелка да насочим вниманието и след това то изчезва след няколко секунди. Предполагам, че трябва да се натисне бутон и курсора да се използва като писалка. И аз съм се питал как се прави това? И в блога на Аула има такива очертавания с плавни криви, очертаване на области, стрелки като се използват и различни цветове за линиите. Мисля, че е необходима програма, с която това се прави! Съжалявам, че не мога да помогна повече! Лек ден и успехи!

Благодаря за идеята!Ако разберете за програмата, с която се прави, ще се радвам да ме информирате!

Здравей, Стоянка.

Това което е показал по-горе Никола, е посредством нашият онлайн помощник за прикачане на изображения във форумът на Аула.

Що са касае до програмки, които може да използваш за очертаване и т.н., може да намериш много из интернет.

Тази която използваме ние във блога на Аула е Snagit, тя е платена.

Попринцип може да използваш - Snipping tool, която е вградена към windows и съответно е безплатна програма. Тя прави директни screenshot -и и последствие може да я ползваш за обработка - изрязване, очертание, ограждания, посочване със стрелки

Може да направиш и диреткно screenshot и след това да обработваш картинката в няко друга програма - Paint , може да я поставиш тук във форума да я обработиш и след това да я използваш отново вече обработена. Може да я поставиш и във Photoshop и там да я обработиш.

Има хиляди възможности само трабва да проблваш и да избереш най-добрия за твоя начин на работа.

Благодаря!

Аз използвам Zoom It. Работи във фонов режим, безплатна е и има няколко клавишни комбинации. Ctrl+1 увеличава екрана и може да се "мести" в различни посоки, за да се видят подробности. Ctrl+2 активира върху текущия екран червен маркер и свободно можете да подчертавате и обяснявате. И от двете опции се излиза с ESC и все едно нищо не е било. Направих screen-shot за да покажа, но не знам как да го кача.

Разбрах как става. Ето:

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.