Има ли Preview опция за Excel 2010?

MS Excel
Тайните на Excel

Привет! Използвам версия 2010. Когато отида с мишката към някоя диаграма, Excel не ми показва предварително как ще изглежда, докато не я избера. Може ли това да бъде коригирано чрез настройките?

Здравей, Виктория.

Отиди на File (снимка 1 позиция 1)

Снимка_1

От палета избери Option (Снимка 2 Позиция 1)

Снимка_2

След това отиди на Genaral (снимка 3 позиция 1), след това сложи отметка на Enable Live Preview (снимка 3 позиция 2), и потвърди с ОК (снимка 3 позиция 3).

Снимка_3

Благодаря за отговора,Краси! Проверих настройките и при мен отметката за Live Preview беше сложена, но въпреки това не показва предварително как ще изглежда диаграмата. Може би при тази версия не е възможно.

Здравейте! Използвам версия 2010 на български език. Влизайки в "Проектиране"/Разработчик, не можах да открия бутона за смяна от (колоните да бъдат подредени по имена на хора) до (да бъдат подредени по месеци).

Открих бутона, по-различно е на Ribbon interface в 2010 от този на версия 2013.

Здравейте и от мен. Аз също ползвам версия 2010 и също като колежката Viktoria при мен отметката на live preview е сложена, но не ми изобразява автоматично диаграмите. Между другото, по поставеният първи въпрос за преименуване на диаграма, преди да прочета отговора на инж. Краси Кръстев направих следното: два пъти цъкнах с ляв бутон на върху диаграмата и ми излезна едно меню. От там избрах "alt text" и там има опцията "title". Но от там нищо не се получи. Не знам за какво служи това меню. Само и единствено от ribbon раздела се получи с опцията "Chart Title". Благодаря много за поставените въпроси и съответните отговори!

viktoria, при вашата версия е възможно - клавишната комбинация Ctrl+F2 ще покаже Print Preview, независимо дали е таблица или диаграма. Трява да се съобразите с ориентацията и да видите настройките на принтера. Лек ден и успехи!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.