Как да видим само файловете от определен тип?

Електронни таблици Microsoft 365 Самоусъвършенстване Личностно развитие Мотивация Организация Полезни навици Продуктивност Microsoft Windows OS Трикове и тънкости с Windows 10 Windows 10

Как да видим във файловия мениджър само файловете от определен тип? Например файлове с определено разширение - doc, pdf и т.н. Също така откъде да видим какви разширения на файлове съществуват и как се пишат?

Здравей,

1.

Относно първата част на въпроса :

Ако в дадена папка имам доста файлове ( снимка 1 ) ,

Снимка_1

но искам да се виждат само Word файловете, обикновенно процедирам по следния начин в Search лентата изписвам *.doc ( снимка 2 позиция 1 ) и следва всички файлове с това разширение да ми се покажат ( снимка 2 позиция 2 ).

Снимка_2

2.

Относно втората част на въпроса :

Става най - лесно когато си отворил browser - a ( снимка 3 позиция 1 ) и отидеш на раздела View ( снимка 3 позиция 2 ) след което избереш тикче на File Name Extensions ( снимка 3 позиция 3 ) и готово вече имаш разширениеото на файла ( снимка 3 позиция 1,2, 3 ) в случай има само .png

Снимка_2

Снимка_3

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Може би въпроса е по принцип какви видове разширения има и ако някой файл не успяваме да отворим - как да разберем кое приложение е нужно за да го отвори.

@Ана Йонкова.

Здравейте, Ана Йонкова.

Попринцип когато инсталираш една програма, тя става програма по подразбиране за отваряне на файловете създавани от нея. Не че не може да промениш това, да речем един текстов файл .txt файл може да бъде отворен и с Word, макар настройката на програмата по подразбиране за отваряне на този тип файлове да е Notepad.

Иначе въпроса на Nikolov е доста ясен, става дума за търсене на файл с точно определено разширение, с цел по-бързо търсене на в папка с най-различни файлове.

Здравейте, Краси. Ана Йонкова е права.Точно това беше вторият ми въпрос.Съжалявам, ако не съм бил точен при задаването му. Знам, че съществуват над 50 вида разширения. Къде мога да видя какви са тези разширения, и къде да прочета какви са файловете с тези разширения, от кои програми се създават и отварят? Дано този път съм бил точен.

Да, най - вероятно не съм разбрал, напълно въпроса.

Ето нещо което ще помогне. Тук : File_list_extension

тук са описани файловите разширения, като срещу тях е записано коя програма ( или какво точно представлява разширението ) ги отваря, в повечето случаи има и препратка към самия software.

Например: PSD - Adobe Photoshop.

Благодаря, Краси, намерих ги в посочения сайт.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация