Как да преструктурирам голям обем от данни в Excel и за всеки ред да се извадят данни по образец? Има ли автоматизиран начин направентие образци да се импортират в AutoCAD?

Microsoft Excel
AutoCAD
Електронни таблици
Тайните на Excel
Основни

Здравейте ! Имам регистър с голям обем от данни в среда на MS Excel. Мога ли и как да извадя само части от него, така че данните да се попълнят автоматично в предоставен образец ? Имам една колона, която може да служи като ID на целия ред. Как да извадя за дадено ID само данните, които са ми необходими за попълване на образеца (който също е в Excel) и той да бъде попълнен? Друг въпрос : Необходимо е след съставяне на образеца за всяко ID, то същите да бъдат вкарани в AutoCAD. Знам за опцията за привързване на таблици и автоматичното обновяване, но има ли начин да не се налага за всяко ID привързване на нова таблица?

Идеята е от големия регистър да се извадят необходимите данни по образеца и да се импортират в AutoCAD, като за всяко ID да има отделна таблица и графика. Ще се радвам ако има и други начини, по които това може да се осъществи. Идеята е максимална оптимизация и автоматизация на процеса, тъй като става въпрос за голям обем от данни. Благодаря предварително на всички !

Може би самото преструктуриране трябва да стане по въпросното ID, което в случая представлява номер, под формата на комбинация от букви и цифри. Ако се зададе идентификатор и да се каже, че от реда с ID 1 например искам да се извадят колони 5,6 и 7 (например) в дадения образец и после ако има начин вместо да правя нов образец само да избирам ID ще е страхотно ! Имам идея, но не знам как да я осъществя ! :) Благодаря отново предварително на всеки отзовал се !

Мисля, че може да стане. Но за да кажа как - трябва повече конкретика. като минимум няколко снимки на изходната (голямата) таблица и на другата, която трябва да се попълни.

Най-добре е да се видят файловете.

Поздравления за това, че търсите автоматизация. Това може да спести много работа, а повечето хора биха тръгнали да го правят ръчно. Задачата е много индивидуална и ще трябва малко повече проучване от ваша страна, но може да стане.

Ако е Excel оформите таблиците така, като ги искате, може да ги въжете в AutoCAD с динамична връзка (Excel Data Link), така че да се обновяват, като промените ексела.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.