Как се прави?

AutoCAD Формула 3D

Как се прави (и прави ли се изобщо) Fillet (от Surfaces) на тези повърхности? Защото не става и не става. И как се определя колко голям да е радиусът на Fillet по принцип? Благодаря.

Аз направих следното, за да направя това, което искаш като краен резултат: между двете повърхности начертах веднъж дъга (1) и после линия (2), за да покажа два различни резултата. След това направих Extrude (5) като избрах подопцията Path (6). В единия случай избрах за път контур (3), а в другия случай контура (4). В случая е малко трудно изчертаването на дъгата (1) и по точно да се определи колко да бъде нейния радиус, но мисля, че с няколко опита ще се получи. На мен най-трудно в този начин на решение на задачата ми беше да наглася дъгата да бъде завъртяна на 90 градуса спрямо пътя на завъртане, но с нагласяване на координатната система се получи.

Относно втория ти въпрос, в командата Fillet има опция за радиус (1)

Забравих да покажа крайния резултат 

Благодаря много! Явно така се получава, макари по по-сложен начин.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.