Въпрос към урок: Избор на материали от курс: Inventor

Как се работи ако искаме да изследваме детайли от гума?

Inventor
3D Моделиране
CAD чертане
BIM
Inventor

Ходих на презентация на Auto Desk и там казаха, че в новите версии на Inventor е възможно. Много се интерецувам от този възможност

Здравейте,

Inventor може да изследва деформации и напрежения само при линейно деформируеми материали. Този метод се нарича Linear Analysis.

Гумата, за разлика от металите не се деформира пропорционално на силите приложени върху детайла. Поради това, за да се изследва гума е необходимо да се приложи Nonlinear Analysis, който за съжаление не е част от Inventor.

За да изследвате гума с продукти на Аутодеск имате две опции:

 1. Да си инсталирате Autodesk Nastran In-CAD. Това е като добавка към Inventor. След инсталирането на Nastran, ще можете да правите анализи на гума директно в Inventor.

 2. Да си инсталирате Autodesk Simulation Mechanical. Като в този случай, това е допълнителна програма в която можете да импортирате вашият CAD модел и да го анализирате.

И двата варянта предлагат Linear и Nonlinear Analysis, както и редица други възможности.

file:///C:/Users/echerchelanov/Desktop/Angle%20Constrein.PNG

Благодаря за отговора и непремено ще опитам. Работя в тази насока и силно се надявам да ми е по- лесно от сегашната програма -NX8,5

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.