Как можем да копираме страница със цялото съдържание вътре, но на различен Layer? 

Графичен дизайн
Векторна графика
Тайните на Illustrator

Ако направим копие на лист със задържан Аlt, той се поставя върху същия Layer. Тогава не става ли проблем при печат? Как можем да копираме страница със цялото съдържание вътре, но на различен Layer?

Здравей, за да копираш цялото съдържание от листа на нов слой, пробвай да направиш следното нещо.
Първо направи нов слой.
Новият слой ще се появи над слоя, който си маркирала от панела "Layers". Ще има поредна номерация и отляво ще има лентичка в различен цвят.
След това маркирай слоя със съдържанието, което искаш да копираш. За да копираш цялото съдържание от слоя, трябва да кликнеш не само върху името на слоя от панела "Layers", а да кликнеш и върху точката срещу слоя.
Тя веднага ще се уголеми и ще се появи нещо като втори кръг около нея. Така разбираш, че слоя, заедно със съдържанието му е маркиран.
След това натискаш CTRL+C, за да копираш всичко от слоя.
Маркираш новия слой и отново освен името му, трябва да маркираш и точката, така че да стане по-голяма. Тогава натискаш CTRL+V, за да поставиш направенто копие на новия слой.
Съдържанието ще се копира на новият слой. Веднага ще видиш, че ще бъде оградено с линия със същия цвят, както цвета и на слоя върху, който е поставено.
Относно въпроса ти за печата и дали ако работиш на един слой ще има проблем, бих те посъветвала да се свържеш с печатницата и да ги попиташ какъв файл искат да им изпратиш. Дали да бъде илюстраторският файл или експорнат .pdf, .jpg или .png.
Според мен е най-добре да изпратиш .pdf, като преди това си си потготвила раздувките и си обърнала цветове в cmyk. Разбира се, всичко е много специфично и зависи и какво ще печатате и как. За това е най-добре да коментираш с печатницата файла, който ще печаташ и какви изисквания имат него. Успех :)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.