Как мога да добавя български в календара?

Уеб дизайн
Графика
CorelDraw
Графичен дизайн
Векторна графика
Растерна графика
Графичен дизайн с CorelDraw

Здравейте, При мен в макроса календар няма български, а само руски и английски - как мога да го добавя?

Отстрани до падащия списък с наличните езици натиснете бутон New. В прозореца, който се отваря, в полето за име въведете "Български", в следващите полета срещу английските имена на месеците и дните от седмица ги изпишете на български, а от падащия списък Character set изберете Cyrillic.

Здравейте, Направих всичко стъпка по стъпка, но след генериране дните и месеците излязоха като въпросителни. Отворих нов документ и се опитах да избера Български, но на негово място като език имаше само въпросителни. Влязох в езика с ??????, за да видя дали е на Cyrillic и е. Незнам какво бъркам....

Здравейте,Валентина. Ако изписаното на кирилица се появява в документа с въпросителни, е възможно избрания за Artistic text шрифт да не поддържа кирилица. Но това заместване в списъка с езици не ми се е случвало и не знам на какво се дължи. Ако някой от съфорумците може да даде съвет, нека се включи.

Опитах да създам езика отново, но вместо Български, написах BUlgarian. В този случай в списъка излиза език Bulgarian, но месеците на кирилица, след като изляза отново стават ???????. Моля някой да ми помогне!!!!!!!!!!!!

Ето какво се вижда на руски и български - сигурно има някакви настройки, които не разбирам.......

Нправих същите настройки на друг компютър, съответно на друг coreldraw и всичко е ОК. Съответно проблема е в настройките на моята програма. Има ли някъде настройки на шрифта на самите настройки на макроса? Предложения?

От първата снимка разбирам, че текстът на руски се изписва както трябва в прозореца за преглед на макроса, но на втората снимка, когато е избран в списъка с езиците, не се визуализира коректно в белите полета. В случая посочвам руския, тъй като имаме нагледен пример от снимките, а освен това той е сред езиците с включена езикова поддръжка в стандартната инсталация. Това, че в preview прозореца отдясно се визуализира коректно, а след това при избор на езика в белите полета, в които може да се коригира текста, се изписва със символи, може би се дължи на настройките за системните шрифтове в самата операционна система. Забелязали ли сте дали в други програми, в които въвеждате текст на кирилица, се получава така или дали текст на кирилица в системни прозорци не се визуализира коректно? Щом на друг компютър се получават нещата както трябва, установяването на разликите може да ни насочи. Двата компютъра с еднакви версии на CorelDRAW и операционни системи ли са?

Здравейте, Не съм за белязала да се получава така и в други програми. А относно версиите на CorelDRAW - тази при която не се получава е X7, а другата е X5. Възможно ли е в самия CorelDRAW да има подобно системни настройки, на които да се дължи това нещо? И ако има къде биха могли да се видят?

Потребителския интерфейс в CorelDRAW използва системните шрифтове на Windows, както повечето програми. Няма опция за персонализиране.

Бихте ли уточнили какви версии на Windows ползват двата компютъра?

Компютъра, който е с Coreldraw X7 е с windows 10 (при него е проблема), а другия е на XP и Coreldraw X5.

На компютъра с CorelDRAW X7 може да пробвате няколко възможности:

 1. Връщане на фабричните настройки на CorelDRAW - първо запазете текущите от Window -> Workspace -> Export (за да можете да се върнете към тях впоследствие, ако искате). След това затворете програмата. Задръжте F8, натиснете бутона за стартиране на CorelDRAW X7 и ще се отвори следното съобщение, което потвърдете с “Yes”: Overwrite

 2. Поправяне – в Control Panel в списъка с инсталирани програми изберете CorelDRAW Graphic Suite X7 и Uninstall/Change. В прозореца с опции изберете Repair: Repair

 3. Ако горните методи не помогнат, при възможност инсталирайте версия X5, за да направите сравнение. Ако проблемът се появява и при нея, най-вероятно причината е в Windows-a.

Целият проблем идва от Unicode формата на Windows. Не мъчи Корела не е от него!

След прилагането тези настройки е възможно да ти бъде поискан инсталационния диск на Windows. Ако и това не помогне означава, че част от оригиналните шрифтовете на операционната система са били заменени с други или липсват!

В този случай повтори процедурата, но този път за Английски език - рестартирай и посочи отново Български език... Това трябва да накара операционната система да инсталира отново оригиналните шрифтове - рестартирай още един път и всичко вече би трябвало да е наред.. Поздрави!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.