Защо Update Table не се активира?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте, когато искам да актуализирам таблицата, след нанесени промени в чертежа, при задаване на Update table data links, нищо не се случва. Не ми излиза диалоговия прозореца и количествата в таблицата не се коригират. Къде греша?

Здравей, имам няколко предположения за загуба на връзката между чертежа и dataextraction - a - виж да не би да си изтрила връзката, да не би да си преименувала /преместила/ чертежа, или пък да не би да си изтрила source файла в който се пази информацията за dataextracion - a , може и да си заключила таблицата да не се update - ва общо взето има доста варианти.


Основната грешка която се допуска е когато има пресметване не на чертежа на друг компютър и съответно dxe файл не се намира на същото място където е запаметен като пътека.Основно допускана грешка е и трябва доста да се внимава с това коя табличка със своята база данни е свързана с кой чертеж.

Моя съвет е като за начало да видиш в XREF ( в комадния ред напиши xref ) и виж какъв е статуса на .dxе файла ( това е файла в който се съдържа информацията за .dxе файла ) ( снимка 1 позиция 1 ) ) ако е Not Found, както е показано на картинкта отиди в позиция 3 от снимка 1 и промени пътя къде да намира .dxe файла ( за целта обаче трябва да знаеш къде си запаметила точния .dxe файл ( който е за определения чертеж с табличка ) в точно определената папка по време на dataextraction - a ) избирайки го него вече всичко ще е би трябвало да е ОК.

Другия по основен момент е презаписването на чертежа ако си презаписала чертежа означава че си загубила връзката с .dxe файла от гледна точка на това че .dxe файла гледа в точно определен чертеж ( име на чертеж ). В такъв случай е хубаво името на чертежа да се върне към първоначалното към което си направила dataextraction това е най - хитрия начин за справяне с този проблем, иначе другия вариант е да се види кой точно е .dxe файла ( от xref може да го видиш как се казва и къде е ( стига да не горния проблем с not found ) и с пускане на dataextraction да се отиде на edit an existing dataextraction (снимка 2 ) след което да се избере .dxe файла в който си направила първоначалната dataextraction  и  едиственото нещо което да се промени в тази dataextraction е да се махне стария чертеж към който гледа .dxe файла и да се добави настощия ( снимка 3 )  ( всички други настройки от "екстракцията" се пазят -> просто сменяме чертежа към който да гледа дадения .dxe файл.

Другия ми съвет е да погледнете из форума има доста дискусии около dataextraction ще са ви от полза, както и доста други неща които са изписани във форума.

Надявам се да съм бил полезен, ако не се получват нещата пишете пак тук, и малко по - подробно да опишете проблема защото в момента наистина налучквам какво може да се е случило.

Ако се съмняваш в точно определена грешка на база по - горе изброените от мен варианти , но не можеш да се справиш пък на база малко семпилите ми обяснения за да си оправи проблема просто пиши за допълнително обяснение.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.