Защо има повторение на "Е" в pdf файла?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Захванах се подобно да пренастройвам командите според препоръката на pdf файла и стигнах до повторение, което не е в никакъв случай не е страшно, но предполагам е подминато. "Е" за erase и "Е" за ddedit.

Най-вероятно е  техническа грешка.Тъй като erase е по-често използвана команда "Е" е по -добре да се сложи на нея.Аз ddedit може да се остави по подразбиране -"ЕD"

здравейте сигурно ви е омръзнало от моите банални въпроси но как да си оправя настройките на бързите команди явно не са активни

Мога ли да използвам AutoCAD Alias Editor, за да задам или дублирам бутона ESC с такъв отдяно на клавиатурата? Държа мишката с лявата ръка и това ще ми е от голяма полза.

Здравей, Lidiww.

Първо. много готин въпрос :)

Смяната на този системен бутон няма да стане посредством Alias Editor - a, там промяната касае бързи клавишни съкращения, които са на ниво команда в AutoCAD, но не и системните бутони.

Това може да стане по описания начин тук в тази тема:

Може ли да се променят клавишните комбинации?

В темата съм описал как се сменя клавишната комбинация Ctrl + Shift + C , по същият анологичен начин може да постигнеш същото и с Esc и да го замениш с нещо което се намира в дясната част на клавиятурата, например - Home бутона :).

Прегледах внимателно примерния урок. В прозореца Customize User Interface, в лявата горна част не успях да намеря командата ESC, за да разгледам характеристиките, които са в дясно на прозореца. Искам да се спра на варианта за дублаж на бутона ESC. Можеш ли да ми дадеш по-подробно напътствие в тази насока?

Краси, имаш ли възможност да ми отговориш?

Здравей, Lidww.

Ако не го виждаш може да го създадеш.

Избери произволен бутон, след това кликни с него с десен бутона на мишката (снимка 1 позиция 1), след това избери Duplicate (снимка 1 позиция 2).

Снимка_1

Слектирай доблажа (снимка 2 позиция 1), след това отиди в дясната част и промени позиците както са показани на снимка 2 - позиции 2 и 3 - съответно запиши Esc и задай това macro - ^C^C_end;^C^C , което реално играе ролята на Esc.

След което кликни на трите точки (снимка 2 позиция 4) - Keys.

Снимка_2

Следва да ти се отвори прозорец (снимка 3) в който да зададеш клавишната комбинация или клавиша който да ти изпълнява функцията на Esc, която функция реално е макрото , което записахме по горе - ^C^C_end;^C^C .

Снимка_3

На снимка 4 е показан примерен вариант на клавишна комбинация.

Снимка_4

Apply + ОК (снимка 5) и следва да имаш нова клавишна комбинация за Esc.

Снимка_5

Само да отбележа ... хубаво прегледай да видиш дали вече нямаш клавишна комбинация за Esc някъде другаде... вече създадена ... препоръката ми е в листата с шорткъти да прегледаш дали някъде другаде няма макрото ^C^C_end;^C^C ... ако го имаш в няколко клавишни комбинации изключае сам по себе си бутона Esc от клавиатурата .. следва нещата да не проработят ( да се счупят), така че прегледай.....

Другото което забелязах е че клавишната кобинация или клавиша коийто искаш да направиш с функция на Esc, не винаги може да е само един определен клавиш може да се налоижи да е в комбинация с Ctrl + избрания клавиш ... кеото обесмисля малко преместването на Esc.

Друго което като препоръка от практиката ми е .... да не местиш Esc ... защото определнено е по -удобно ако да не си вдигаш ръката от мишката за да изпозлваш нещо токлова често използвано като Esc ... т.е. лявата ръка винаги върху клавиатурата, а дясната на мишката -> това гарантира доста бърза работа ..... освен ако не си левичар, не си преместил мишката от ляво и търсиш удобен бутон в дясната част така че да не си вдигаш лявата ръка от мишката и съответно с нея да натискаш Esc или искаш да използваш дясната ръка за Esc но е гуебене на време и неудобно при положение че държиш мишката с лявата дясната да отиде чак до другия край на клавиатурата за да натисне Esc.

Стъпка по стъпка по-горе е обяснено как може да постигнеш създаването на един такъв бутон с който да дублираш Esc .. постави клавиша или клавишната комбинация, която би работила най-добре за теб, по-горе споменах само няколко препоръки и как мисля аз на нещата.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.