ЗАЩО не мога да подравня керемидите на малкия покрив ?

AutoCAD Формула 3D
AutoCAD

Така като гледам всички сме с едентичен проблем или иначе казано , готиното малко покривче . Отговора на въпроса обаче "защо не можем да подравним керемиди както на нас ни се иска " не дава решението на проблема, а именно всички видяхме гизмото което е на ............. , но как да го преместим на удобно място и въобще може ли да се премести или поне някакъв друг вариант за справяне с този проблем . На мен примерно ми е много интересно , как бих могъл да се справя с това , ако е реален проект и инвеститорите ми висят на главата , а аз не мога да завъртя едни керемидки.

Причината е, че във фаила към упражнението това покривче не е солид, а е разбито на 3D лица и съответно гизмо и т.н. .... Ако ползвате по-стар файл където това не е така то всичко си е наред след като включите филтъра за лица. Работя на 2011 версия и при мен гизмото не може мести.

аз намирам елегантен начин за заобикаляне на проблема чрез Copy Mapping Coordinates

enter и това е резултата

Здравей, VAiOS.

Страхотен начин за решение на задачката (заобикаляне на проблема).

Благодаря че го сподели тук, определено ще е полезно за доста колеги.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.