AutoCAD Формула
AutoCAD

В примера от курса се получи. Наскоро ми се наложи да го ползвам е един пример от практиката обаче имам следния проблем:
Като добавям нови линии и полилинии и актуализирам таблицата добавя новите стойности в нов ред отдолу а не ги прибавя към съответния тип шини (в моя случай. Става въпрос за Halfen шини и ми трябва дължината им в линейни метри). Някаква идея от къде може да идва проблема.
Освен това нали дефинирахме стила за таблици в мащаб 1:10 а чертежа ми е в 1:50 и я мащабирах с фактор 0.2. Като ми добави този новия ред текстове и размерите на клетките са огромни най вероятно в първоначалния мащаб. Как се къде бъркам при необходимост мога да изпратя и dwg-файл.

Не бих искал да разделям примерите на "примера от курса" и "в практиката" - това си е команда "баш" от практиката. В нашия офис ежедневно в практиката ползваме dataextraction. Изпрати файла, за да го погледна и ще ти върна коментар къде е проблема.

При мен не се получава. Става въпрос за 2010 версия. Чертая три линии в различни слоеве.  Избирам да се виждат само името и дължината на линиите, таблицата се появява но без цифри, които показват дължината на линиите. Къде бъркам???

http://prntscr.com/3hknpl
Това сеполучи

Здравейте! Новите линии които прибавяш може да са в друг слой, тогава ще ти отвори нов ред за всеки слой. Ако са в съответния слой провери дали си задал да ти сумира дължините по слоеве - десен бутон върху колоната Lenth, от падащото меню избираш Combine Record Mode и поставяш отметка на Sum Values, и един съвет - линейнете обекти които ти влизат в количествената сметка чертай само с полилинии, така ще си спестиш да филтрираш много слоеве! Поздрави!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.