Как при промяна на геометрията на блока да се премести точката на вмъкване в център на тежестта?

AutoCAD Формула II
AutoCAD

Как е възможно ли е при промяна на геометрията, точката на вмъкване да се променя спрямо центъра на тежестта на новата фигура ?

Може да се постигне при правилни фигури. Например правоъгълник му е зададена точка на вмъкване (допълнителна) в центъра.


Действие за разтягане разтяга правоъгълника в едната посока,а точката си остава. Тогава можем да добавим второ действие с коефициент 0.5, което да премества и точката на половин разстояние, за да е винаги в центъра на тежестта.

Тоест за всяко действие което променя фигурата трябва да добавим още едно действие, което да мести и точката за вмъкване да е в центъра на тежестта.

мисля,че е възможно фигурата да се промена спрямо определения център на тежестта, който да бъде и базова точка. Ако сме в 2D, правиме "стреч" в четирите посоки. Това ще важи само при симетрични фигури(профили).

Освен това трябва да се зададе средна точка на разтягане. Тогава разтяга симетрично. Става в блок едитор , маркира се линята на разтягане,  пропъртис , в Misc-Base location-Midpoint

Разтягане в четири посоки е Скел.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.