AutoCAD Формула
AutoCAD

Например за линия "откос". Имам такава, но за различните мащаби не върши работа. Трябва да се създат две вертикални щриховки през определена стъпка с различна височина.

Аз бих направил тип линия, която да прави това, а не щриховка. Ще говорим за типовете линии в следващите модули, но ако е спешно, може да се вземат идеи от тук:
http://blog.tsukev.com/autocad-sobstven-tip-linia.html

Има и вариант да стане със щриховка, тогава трябва пак да се направи затворен контур, като се остави основната линия, а другата, която оформя затворения контур, но не трябва да се вижда се слава в слой, който му се задава да не се плотира и визуално да е много тънък и сив например.

Може да дискутираме тази тема подробно в бонус модула, само трябва да качите файл с пример тук: http://edu.tsukev.com/dobre-doshli/module-plus/

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.