Може ли командата EXTRUDE FACES на зад...?

AutoCAD Формула 3D
AutoCAD

Добър ден! Въпросът ми е следния... Възможно ли е след като сме приложили командата Extrude Faces с примерно 5 единици и ъгъл на скосяване 3, после да върна полученото лице (1) на 3 единици надолу, запазвайки получените размери, без да ми "издълбава" фигурата. Искам новият правоъгълник със същите си размери да слезе на долу към основния куб и да си запази размерите, но с вече актуален ъгъл (наклон) на стените. За сега единственото което ми хрумва е след ката го направя до тук и видя размерите, които се получават на новия правоъгълник, да си начертая в страни правоъгълници (2) с необходимите размери и на нужните разстояния един от друг по Z, и вече да ползвам Loft (3). Ако е за една фигура, да става. Но за повече фигури с различни размери... Дано да ме разбрахте какво се опитвам да обясня.

Може и с Presspull или друга от командите за редактиране на тела да се свали надолу полученото лице. Тялото се вдлъбва. Тогава се маркират четирите стърчащи върха и се свалят до пониженото, вече, лице.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.