AutoCAD Формула
AutoCAD

При LT-то има там някаква команда за създаване на външен файл, който има възможност да изнесе част от информацията за количествата, но така и не можах да я разгадая как работи. Не успях да намеря и форум или урок с разбираемо обяснение.

@Соня

Външния файл е базата данни, в която Аутокад записва информацията си. Както съм написал в точка 2 от стъпките:
"Оставяме изборът по подразбиране “Create a new data extraction” и натискаме “Next”. AutoCAD ще ни попита къде да запише файл с разширение DXE, в който се пазят настройките за извличане на данните. Освен ако нямате нещо друго в предвид, най-лесно е да се запише в директорията с основния чертеж."

Правилно ли разбирам, че и в LT-то има възможност за създаване на автоматична количествена сметка? Аз изобщо не откривам как да направя стъпка 1, че да стигна до стъпка 2. Моля, ако някой може да ми обясни как с LT да осъществя стъпка 1 (dataextraction липсва и като команда и като икона)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.