Как да вмъкна командата dataextraction?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте,

ползвам AutoCAD LT 2013, появи ми се следния проблем: при опит да ползвам командата dataextraction, установих, че липсва нито като иконка в Insert, нито като команда. Как да я вмъкна, и изобщо има ли вариант.

Здравей, в LT версиите липсват доста функции ( доста орязани са тези версии на CAD ) спрямо пълните версии ( една от който е иманно Data Extraction ) - ето една тема от блога на инж. Цукев в която се коментира именно използванто на LT Версии  - http://blog.tsukev.com/autocad-ili-autocad-lt.html#more-2608 може да прочетете и да видите какво още липсва като цяло в LT версиите, както и някои интереснии коментари под темата.Отностно проблема ви за изваждане на информация ( атрибутна информация от блокове например ) може да използвате ATTEXT ( тази команда я има и в LT ), ако не сте я ползвали и ви затрудни пишете мога да ви дам пример, който да ви покаже накратко принципа на действие на тази команда ( не е като data extraction , но в някои моменти върши работа ).Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Здравей Юлиана,

по твоя проблем вчера направих тема в триковете, как се използва споменатата от Краси команда ATTEXT, тъй като е дълга за обяснение тук. Но тя е само за изкарване на информация за блокове :) Ето линк към темата: http://aula.bg/uroci-alternativen-nachin-na-dataextraction-v-autocad-lt

Благодаря Ви за полезната информация. :)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.