Как да си оправя интерфейса!?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте, нещо се случи и ми беше изчезнал рибъна и го върнах..но след това Autocad не беше същия вид...например няма ми ги отделните прозорци за управление на чертежи.. бутоните ундо и редо най-горе където седят заедно със сейф и принт изчезнаха. Също така командите като смяна на цвета на обекта или промяна на дебелината на линията, отидоха в друго подменю..много се надявам да ми кажете как да го оправя, понеже е до една степен малко неудобно. Прикачам снимка за онагледяване. Благодаря предварително! (:

Здравей, Мартина.

Първо да те попитам как точно върна ribbon -a?

За да се ти се появят отворените файлове под формата на табове, изпиши в командния редFILETAB и след това избери space за да потвърдиш и следва да се появят табовете под рибъна.

Пълното изчезване на Quick Access бара, както и разместването на панелите горе в ribbon- a могат да се дължат на доста или неволно разметване през CUI панела или бъг.

Нека пробваме така:

Изпиши в командния ред CUI , следва да ти се появи прозореца Customize User Interface (снимка 1 позиция 1). Избери работното пространство (workspace) което в момента ти е настоящо - Drafting & Annotation (снимка 1 позиция 2) и виж в дясно дали за Quick Access Toolbar (снимка 1 позиция 3), когато кликнеш на пл счето му под него има Qick Access Toolbar 1 или нещо подобно.

Снимка_1

Ако нямаш Quick Access Toolbar, което силно ме съмнява.... така че ако го няма от дясно когато си избрала Drafting & Annotation, то тогава пиши за да ти помогна да го добавиш.

По скоро имаш Quick Access Toolbar и тогава отиди пак на Drafting & Annotation (снимка 2 позиция 1) и кликни с десен бутон на мишката и от показалото се падащо меню избери Set Current (снимка 2 позиция 1), след това избери Apply и ОК, за да примеш и потвърдиш настройките (снимка 2 позиции 2 и 3).

Снимка_2

След което виж дали нещатата си дошли на мястото.

Ако не са премини на 3D Мodeling (снимка 3 позиция 1) и след това се върни на Drafting & Annotation (снимка 3 позиция 2).

Снимка_3

Ето и една тема, която е със същия проблем и нещата описани в нея са проработили за случая, така че и при теб ще сработи.

Как да си върна лентата с бързите команди и раздел Plug-ins?

ами.. прочетох всичко обстойно и го изпълних съответно. Но не се промени нещо. Единственото, което ста е след като натиснах aply и ок е че се тояви това, което пркачам като снимка. Горе все още не ми излиза нищо като принт, сейф и тн. Поне за отделните отверени файлове се появи. Как стана.. онзи ден както си чертах и нищо не съм натискала, освен ако не е без да искам и изведнъж целия екран ми се сви, не забелязах веднага, че рибъна е променен. Почудих се какво става, първо опитах с ундо.. не. Рестартирах, когато включих лаптопа, екрана ми стана широк.. започнах да ровя по настройките на дисплея, нищо.. браузер, аутокад, всичко беше така и все още си е.. След, което като вече отворих програмата установих, че нещо не е наред и с менюто. Порових, четох няколко статии и без да искам натиснах нещо, с което скрих рибъна, върнах го по начина, по който е показан във видеото, под оето пиша. Попитах няколко човека дали имат идея как да си върна стария вид на прогрмата, защото ми е малко сложни като съм свикнала, но никой не се отзова и реших да пиша тук.. и до сега екрана ми седи разтеглен и нямам идея какъв е проблема.. Направих стъпка по стъпка, нещата които ми описваш, но без резултат и 3д-то пуснах...нищо. Трябва да има някакъв начин да го върна....нали?!?!

ето така изглежда прозореца, който отварям и след изпълняване на командите, описани от теб... долната снимка и нищо друго.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.