Как да направя команда extrude, taper angle?

AutoCAD Формула 3D
AutoCAD

Здравейте, опитвам се да вдигна покрива с extrude, taper angle, 72 градуса, височина 500, но не се получава. Командата започва вдига фигурата нагоре, показва се наклона и когато напиша градусите и височината цялата фигура изчезва. Работя с версия 2012. Дали аз бъркам някъде или е бъг на софтуера?


Поздрави - Ралица

Здравейте! Вижте това дали ще Ви помогне -> https://aula.bg/uroci-sazdavane-na-pokriv-s-po-slojna-osnova

Здравейте колеги, и аз имах проблем с екструдиране и т.н. на каквито и да са форми във файла на упражнението (работя с версия CIVIL 3D 2011) предполагам има някакви специфични настройки някъде. Отворих празен файл, където си прехвърлях полилините с контура и се получаваше само когато формата на основата е по-простичка фигура. За сложните форми, а и като цяло е по-лесно за аналогични случаи е ако: 1. създавате контура на основата 2. "Presspull" или "Extrude" без значение създавате солид с достатъчна височина, 50%-80% от очакваната, ако е много над необходимата е малко по-трудно да се работи и ще се наложи още една операция при завършването. 3. "Taper Faces" от "Solid Editing" избирате всички лица на солида по периферията му, след това се избира базова точка и втора определяща оста на скосяване (аз ползвам краините точки на някои ръб на солида) като има значение последователнастта на избиране: при избор от основата към билото задавате ъгъл с положителен знак, съответно ако направите избора на 2-те точки в обратна последователност ъгълът който ще въведете трябва да е отрицателен. 4. Готово. (ако сте задали солида с по-голяма височина ще се получи солид с втора огледална форма над билото, ползвайте "Delete Faces" за да премахнете ненужното).

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.