Може ли да вкараме допълнителни линии, които не са част от изображението, но по които да равняваме елементите на самото изображени?

Фотография
Графичен дизайн
Ретуш
Тайните на Photoshop
Adobe Photoshop
Растерна графика

да вкараме допълнителни линии, които не са част от изображението, но по които да равняваме елементите на самото изображение. Такива имаше в Page Мaker. А тук би било удобно да пуснем два диагонала на фоновото избражение и намествайки сандвича да целим визуално пресечната точка. И така да нагласим центрирано цялото изображение по центъра на дъсченият фон.

Здравей,
може да активираш рулера (ако не е активиран) и когато кликнеш върху линията и влачиш в работното поле ще се появяват вертикални и хоризонтални линии, който може да използваш като ориентир

Благодаря! :)

А как се местят при необходимост и как се премахват помощните линии от екрана?

Може да се преместват когато е активна командата Move, а иначе може да се премахнат с командата Clear Guides от менюто View.

Благодаря! :)

Здравейте, след като сме вкарали слой в група, как да го извадим от нея?

Здравей Андрея, по същият начин можеш и да махнеш слоя от дадена група както и го добавяш - с влачене и пускане на самият слой, респективно извън групата (папката която виждаш) в листа със слоевете.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.