А може ли отзив?

Adobe Illustrator
Векторна графика
Графичен дизайн с Illustrator

Много добре структурирана програма и отлично представяне на лекторката! Това, което ми липсва - един урок с реализиране на малък цялостен проект с коментиране на отделните етапи.

Благодаря Ви за споделеното мнение. Отзиви и идеи винаги са добре дошли.

Може ли да дам конкретни примери от действителността? Ще ги структурирам по точки за по-голяма яснота и последователност.

 1. Проект според неговата сложност на изпълнение: плакат - структура на плаката, визитка - структура на визитката, бланка за писмо или фирмена кореспонденция - структура на бланката за писмо - използване на определено семейство шрифтове, начин на оформление и подреждане. Плакатът, визитката и бланката за писмо се наричат дизайнерско решение за композиция - може да се използва при композицията определени цветове - от 2 до 3 цвята - това е допустимо. Не се позволява повече цветове при изграждане на лого. при изграждане на плакат е възможно да има малко или повече цветове в зависимост от зададената тема.
 2. До колкото съм наясно - всеки проект започва с цел и план както и описание на самия проект. Проектите на самите клиенти се наричат брифове - описание на проекта, задаване на основна тема на проекта, софтуера, с който ще се работи графичното оформление на проекта като различни размери възможно е да има комбинация от Photoshop, Illustrator и InDesign.
 3. Проектът за плакати може да бъде зададен с р азлични теми като: Спрете дрогата, Спаси живот, Дари кръв - спаси живот, За един по-добър свят, Пази детето, За нашите деца. България - това е моят дом и други. Преди всичко трябва да се запознаем с писането на рекламни текстове, да насочим проектите към определени целеви групи, като деца в риск, самотни майки, запазване на традиционното семейство.
 4. Писането на рекламни текстове (за краткост се нарича копирайтинг) за всеки проект е от много важно значение при изпълнението на един проект - особено при изграждането на плакатите.

Надявам се да съм бил полезен

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.