Защо не виждам резултат от Clipping planes на камерата при рендера?

3ds Max

Здравейте, не разбирам защо при рендериране не се получава резултата с настройките на камерата с Clipping planes. Във вюпорта го виждам как се получава, но при рендера виждам стената. Същия резултат се получава и при файла с упражнението към урока.  

Здравей,

за да виждаш самите clipping planes (1 и 2) камерата трябва да е селектирана. За да виждаш Safe Frame-a на камерата (3) и за да прецениш какво влиза в рендера използвай клавишната комбинация Shift+F при активен вюпорт с изглед през камерата. В твоят случай предполагам че clipping plane-а, който е близкият до камерата не е достатъчно напред и се рендерира гърба на стената. Селектирай камерата, виж къде са разположени равнините и ако трябва корегирай дистанциите.

Здравейте, може би не зададох въпроса правилно - Виждам всичко това, както трябва, но след като рендерирам изображението е ''стената''  ...т.е. не се рендерира правилно това което виждам през камерата и вюпорта. Проблема е при рендерираното изображение.

ok, може ли да селектираш камера 3 и да направиш един screen shot на изгледа отгоре. Ще е хубаво ако хванеш и настрийките на камерата.

Ето го.  Какво ли не пробвах ....немога да разбера защо всичко изглежда наред, а след рендериране изображението е стената на банята :( 

Най-странното, е че найстина всичко изглежда както трябва на пръв поглед :) 
Ако не ти представлява трудност изпрати ми сцената да я разгледам да видя дали ще открия какъв е проблема.

Даааа, намерихме решението, след като изпратих файла и при вас всичко е наред и се рендерира правилно  -  Щом не се получава и с нова камера, и в друга сцена, значи някоя настройка на Render Setup при мен не е наред. Ето и решението...

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.