Как да получим прозрачен фон?

3ds Max
3D Моделиране
3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX
Рендериране

Ето и моят опит,май трябваше да го публикувам направо като нов въпрос:). За съжаление hair&fur модификаторът се оказа непосилен за моя слаб компютър, и с него рендерът изобщо не тръгна:( Но иначе се беше получил. Освен очакваната критика, имам няколко въпроса:) 1. Някъде видях, че има map Color Correction, с който да се променя нюанса на текстурата в самия макс, но урокът беше за Slate Editor и така и не можах да го намеря в моя Materia Editor. 2. Мога ли да експортирам картинката с transparent background, за да си наместя фона после във фотошоп? Тук така и не успях да наместя картинката от Environment map-a, уж е със същите размери като крайното изображение, но се размазва. 3.Има ли в Макс някакъв еквивалент на Purge в Autocad, Който да олекотява файла и да го ''прочиства''? Или като цяло някакъв съвет за хора с по-слаби компютри?:) Благодаря предварително!

Здравей,
(1)от бутона Get Material имаш достъп до картата Color Corection (виж прикаченото изображение). След като я добавиш в някой слот, после може да я влачиш и пуснеш в който и да е слот на материала (позиция 3 от прикаченото изображение).

(2) за прозрачният background - имаш поне два варианта : 1- слагаш картата с небето като текстура в Dome light и след това използваш от рендера Alpha канала като маска в Photoshop (от V-Ray frame buffer-a - позиция 1); 2- слагаш картата с небето като текстура върху равнина, избираш десен бутон върху нея, -> V-Ray Properties и сменяш Alpha Contribution ot 1 na -1 (позиция 2) и след това отново използваш от рендера Alpha канала като маска в Photoshop.

(3) в Мах няма такъв бутон Purge като в AutoCAD, до колкото знам няма такова автоматично "почистване", но може да потърсиш някакъв скрипт по тази тема.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.