Операционна система. Версии на Windows

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Коя от функциите НЕ се изпълнява от ОС? 
охлаждане на компютъра 
действа като посредник между приложния софтуер и хардуера 
разпределя задачите по време
 
Какво е операционна система (ОС)?
основна част от системния софтуер
основна част от хардуера
основна компютърна част

Въпроси и отговори

 • Как да се справя с проблема - грешка 0хс000007в?

  Eng. Slavtscho Slavev:

  Бях чувал за тази грешка. Ето, че и на мен се случи. Става дума за грешка 0xc00007b. Тя обикновено се появява в операционната система Windows със съобщение "приложението не може да стартира правилно". При мен се получи след като инсталирах сполучливо програмата Revit 2017. Същото се получи и след инсталацията на Revit 2018. Интересно е, че Revit Architecture 2014 работи без да дава тази грешка. X The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application.

  Зная, че този проблем се получава преди всичко, когато се опитвам да стартирам приложения, които не са съвместими с версията на Windows, която използвам. Зная, че има някои приложения и игри, които мога да инсталирам на 32-битова операционна система за платформа и някои приложения и игри, които работят само на 64-битова операционна система и затова получавам това съобщение за грешка. Ако приложението не е съвместимо с моята операционна система, тогава най-вероятно получавам 0xc00007b грешка. 1. Преинсталирал съм най-новата версия на DirectX; 2. Преинсталирал съм най-новата версия на .NET Framework (поне така мисля); 3. Инсталирал съм най-новия Microsoft Visual C ++ ; 4. Инсталирал съм всички налични актуализации в операционната система Windows 8.1; 5. Опитах и този вариант: • Отворих основната папка на програмата (Revit 2017, която при стартирането ми дава тази грешка. • Кликнах с десния бутон и задържах бутона върху изпълнимия файл на прог-рамата (revit.exe). • Кликнах с левия бутон функцията "Свойства" в менюто, което се показва. • Кликнах с левия бутон раздела "Съвместимост", разположен в горната част на прозореца. • В темата "Privilege Level" кликнах с левия бутон, за да поставя отметка в квадратчето до "Изпълни тази програма като администратор". 6. Кликнах с левия бутон бутона "Прилагане" в долната част на този прозорец. 7. Стартирам програмата. !!!! Резултат никакъв. Отново получавам 0xc00007b грешка.

  След като опитах всичко, което можех и знаех – не успях да се справя с проблема. Затова молбата ми е: Ако имате опит и знаете какво трябва да направя, за да поправя (избегна) съобщението за грешка 0xc00007b "Приложението не можа да започне правилно" и как да избегна това съобщение за грешка споделете. Операционната ми система е Windows 8,1. Преинсталиране на Операционната система е неприемливо решение за мен.

  Eng. Slavtscho Slavev:

  Оказа се, че проблемът не е в програмите Revit 2017 и Revit 2018,, а в Операционната система и драйверите. Появи се тази грешка винаги, след всяко включване или рестартиране на компютъра

  Peter:

  При такива грешки, пускам търсене на кода на грешката и чета, дали някой случай прилича на моя. Ако четеш на руски, тук има някои препоръки - https://laptop-info.ru/mgnovennyj-sposob-ustraneniya-oshibki-0xc000007b/

  Eng. Slavtscho Slavev:

  Благодаря!