Създаване на проект - основни функции в Проект панела

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
В кой прозорец импортваме изходния материал?
В прозореца Project.
В прозореца Timeline.
В прозореца Program.

Въпроси и отговори

 • Как се уеднаквяват видеа с различни размери?

  Ana:

  Здравейте! При създаването на нов проект давам определени размери, но имам материал от различни източници и се получава следното: при по-големите губя част от изображението, а при по-малките имам черен екран с изображение по средата. Какво мога да направя, за да ги уеднаквя спрямо проекта?

  Иван Цанов:

  Маркира се видеото в таймлайна и с десен бутон се избира Scale to Frame Size

  Ana:

  Благодаря, но и така не става...

  Sss:

  Веднъж заснет в определено съотношение, видео материала не може да бъде променен без орязване. Когато използвате материали от различен източник и с различно съотношение можете да разпънете и позиционирате изображението, използвайки Скрийн контролите. В случай, че всички видеа са с еднакъв размер, просто следете дали насторойките, които сте задали за Sequence съответсват на размерите на изходния Ви материал.

  Petko:

  когато си поставил вече видеоматериалът в пистата за обработка на материала и кърсурът на ...стрелката стигне до него на десният екран виждаш желаното за теб видео ! тогава с мишлето директно насочи стрелката в самият монитор и цъкни един два пъти ще ти се появи син маркер на екрана по периферията на мониторът ! тогава с мишлето корегирай своето видео докато стигнеш твощт избор за визия на това което искаш да бъде вярна е и теорията за десният бутон върху маркираният материал в пистата за корекция ноо разбирам че твоят проблем е в това ,което обясних преди малко ! в десният екран когато синята стрелка на курсора достигне кадъра от видеоматериала ще кача файл с монтаж в сайт нагледно за диретена корекция по време на монтажа !

  Petko:

  https://www.vbox7.com/play:e5c42af8b0 гледай внимателно този видеоматериал файлът съдържа технологичен процес в който добре се вижда какво точно се случва в този въпрос и как се корегира размерът на кадъра в реално и в последтсвие запис на желаната резолюция !

  Ana:

  Много Благо-Даря!

  Станислав Шуманов:

  Моля за помощ! Прехвърлих един проект от друг комп и понеже исках да видя само файловете на таймлайна му дадох офлайн. Сега файловете са заредени в projekt-a,но не ги вижда.Как да изключа ofline

  Радослав Георгиев:

  Селектирай файловете, които са офлайн, натисни с десен бутон на мишката върху тях и дай Link Media. От отвореното меню посочи къде се намират на диска и Рremiere ще ги релинкне.