Създаване на графичен панел тип плочка с помощта на Title генератора.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
За какво служи Title генератора?
За създаване на надписи и графични елементи.
За създаване на анимации.
За променяне на името на избрания проект.

Въпроси и отговори

 • Може ли да се направят субтитри със Premiere Pro?

  Николай Кирков:

  Има ли начин след сме направили да кажем 50 titles като субтитри, след това да ги селектираме някак и на всички едновременно да направим корекция на стила - да кажем от Ariel на Ariel Bold? Открих начин да се копита стил, но то взима и самия текст, а не само стила на текста.

  Радослав Георгиев:

  Отговора на този въпрос за съжаление е НЕ. Тъй като Тайтъл генератора на Премиер е с отделен интерфейсен прозорец, настройките са "затворени" в него и не могат да бъдат копирани. Решението е да се ползва плъгин. Ето още едно решение https://forums.adobe.com/thread/1287031. Аз лично правя субтитри във Final Cut - там е възможно едновременното променяне на настройките.

  Захари   Даскалов:

  Щом може да се слагат титри и да се монтират кадри, би могло да се играе на нямо кино както в зората му. Зависи от нагласата за романтика. Мисля аз

  Албена Джимова:

  Няма ли да стане ако се ползва Title Style? При редактиране на стила няма ли да се променят всички 50 титли, към които е приложен този стил?

  Радослав Георгиев:

  Не. Стилът се използва за да конфигурира определени настройки на текста, но текста оттам нататък не е свързан със стила (за разлика например от програмите за текстообработка). А и стиловете не се редактират. Не могат да се прилагат върху група от селектирани файлове (както стиловете така и темплейтите), а само върху файла зареден в прозореца за редактиране, така че пак опираме до редактиране - един по един.

  Албена Джимова:

  Жалко :(((

  Miglena Kyulavska:

  Здравейте, аз съм, с Pr CC 2017 и не намирам опция за Title. Има ли във версията, която ползвам и ако да, то къде мога да я открия? Благодаря!

  Miglena Kyulavska:

  Извинявам се, въпросът ми не го зададох на правилното място.

  Desislava Marangozova:

  В новите версии на CC можеш да намериш File > New > Legacy Title, но можеш и директно да пишеш в program монитора :) И поради тази причина мисля, че вече би трябвало да могат и субтитри да се правят

 • Може ли нещо да се направи ако изходния материал е в HD, и се import-ва и обработва много бавно?

  Мариана:

  Може ли нещо да се направи ако изходния материал е в HD, и се import-ва и обработва много бавно?

  Захари   Даскалов:

  Проблемът е уважителен, защото е досаден за работа. Някоде в уроците беше казано от експерта, че може да презапишем файла в други възможни формати. Така ще му развалим чоже би качеството, но ще бъде удобен първичния монтаж. Удоволствието при работа с HD не е работата, а в гледането.

 • Възможно ли е във версия 2017, да липсва Title на посоченото в клипа място?

  Искрен Иванов:

  Не знам, дали аз не правя нещо, както трябва, но при мен липсва Title. Каква може да е причината?

  Радослав Георгиев:

  Да. Във втората версия от 2017 г. на Premiere, начинът, по който се създават заглавия е изцяло променен. Панелът, с който сега се правят надписи се нарича Essential Graphics и може да бъде отворен от менюто Windows.

  Радослав Георгиев:

  Стария екран за правене на надписи е все още достъпен с Ctrl+T (не знам до кога)

  Лъчезар Николов:

  Старият Title панел във версиите CC 2017 и CC 2018 се отваря от File>New>Legacy Title. А иначе текст, декорации и всичко останало се прави директно върху монитора с помощта на слоеве. Graphic Essentials се стартира от Windows>Graphic Essentials.

 • Как в 2017 да изкараме този панел за редактиране?

  Венета:

  А също и как да редактирам текста в 2017?

  Радослав Георгиев:

  Стария панел за правене на надписи се отваря все още с cmd+T за Мак или ctrl+T за Windows. А иначе текста вече се редактира директно в Програмния прозорец (монитора), като изберете от бара с инструментите Text (иконката му е като Т).

  Венета:

  Да, аз съм качила снимка на бара с инструментите, но все още не мога да редактирам текста, къде се цъка за промяна на текста? :)

  Радослав Георгиев:

  Върху самия текст.

  Лъчезар Николов:

  Ето видео с помощта на което ще се ориентираш най-лесно: https://www.youtube.com/watch?v=WgPC5qum4Zc

 • Защо не намирам Title в Pr CC 2017?

  Miglena Kyulavska:

  Защо не намирам Title в Pr CC 2017?

  Радослав Георгиев:

  В Premiere Pro CC 2017 начина за правене на надписи е променен. Използва се Type инструмента и надписите се създават директно в работния прозорец. Старият метод е все още достъпен с клавишната комбинация Ctrl-T

  Desislava Marangozova:

  Видях, че доста хора питат за промяната с New Title, дали не е възможно просто да се направи един допълнителен урок или седмица с новостите в CC 2017 примерно?