Автоматично попълващи се атрибути

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем да накараме AutoCAD да актуализира автоматично данните в един блок
Чрез задаването на поле (field)
Чрез командата render
Една жена ми каза, че в AutoCAD всичко се прави ръчно

Въпроси и отговори

 • Защо се казва двата блока вместо двата атрибута.

  Даниел Митев:

  Във видеото 5:45 се казва като изберем двата блока, не трябва ли да е двата атрибута или аз греша. Благодаря

  Краси Кръстев:

  Здравейте, Да, правилно сте чул във видео урока се казва " като изберем двата блока" реално се избират двата атрибута :) допусната е малка неточност от лектора.

 • Каква настройка за Field (полето) да направя, когато го поставям като атрибутна информация?

  Антоанета Ангелова:

  Правя всичко както е показано.При линиите полето се появява. Но когато направя атрибут и го проверя, атрибута няма вкарано поле. Може би проблемът идва от това, че при свойствата ми излиза друг прозорец

  Краси Кръстев:

  Здравей, това че пише в Value = 0 не бива да те притеснява, ако обърнеш внимание на 07':42" от видеото в полето Preview е оставено 0,000 т.е. като стойност във Value следва да стой 0.Ето и при мен е така - снимка 1, в Properties ми се показва 0.000 когато съм селектирал атрибута по време на редакция,

  Снимка_1

  НО самия блок си работи както трябва - снимка 2

  Снимка_2

  Ако наистина си повторила точно стъпки от видео урока Save - ни блока и го Insert - ни в определена точка и резултата трябва да е налице.

  *За вече Insert - натите блокове подчертавам че ако искаш да изглеждат по последните промени които си направила на атрибутите трябва да ги синхронизираш ( update - неш ) с ATTSYNC.

  Антоанета Ангелова:

  Нямам предвид нулата, а че като щракна в полето й,с десен бутон, се появава прозорец на български. Който май няма нищо общо с AutoCAD. В урока при това щракване се появява меню на английски и има ред: Insert Field. Благодаря за напомнянето за SAVE. Сигурно съм го отървала. Като му обърнах внимание и се докопах до Insert Field, се получи.