Бързи справки по критерии в атрибутите на блоковете

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Можем ли да търсим по стойности на атрибут в AutoCAD?
Не, това е невъзможно с AutoCAD и никъде не е документирано
Да, първо избираме блоковете за този атрибут и после с FIND търсим по атрибута
Да, само с външна autolisp програмка

Въпроси и отговори

 • Find не търси в атрибути с invisible=Yes

  Иван Цукев:

  Трябва да се отбележи, че find не търси в скрити атрибути.

  Гергана Касърова:

  Това уточнение е важно!

 • Краси Кръстев:

  Здравей, предполгам че болтовете гайките и т.н. са с различни големини, ако им за всеки различен вид от даден елемент имаш различен блок с различно име, няма проблем да направиш една бърза справка по име ( с QP ) за дадения блок - слектирай ми блоковете с име M12 ( т.е. болтове M12 ) и съответно в properties да видиш тяхната бройка. АКо искаш да ги извадиш за количествена сметка с dataextraction тогава просто като информация при dataextraction извади блоковете с тяхното име като сложиш и колона count и съответно кажеш тази колона count да ти събира блоковете с едно и също име и така срещу всяко име на блок ще си изкараш бройката.

  Все пак ако искаш повече информация и имаш доста различния в блковете може с наученото от курса да ги направиш по - хитри с атрибути на различни visibility - та и т.н. да не навлизам в много подробности в курса относно ваденето на количества има доста показани неща, във форума ако поразтърсите има и доста теми и коментари на тази тема за вадене на количества бързи справки, както и други алетрнативни методи за вадене на количества.
  Надявам се да съм бил полезен с отговора и да съм ви насочил, ако срещнете затрунения пишете тук за допълнителни разяснения.
 • Защо не се променя?

  Албена Стойкова:

  Здравейте, влизам в block edit и задавам на последните 3 невидими атрибута - invisible-yes, за да мога да ги използвам за филтриране , но не се променят,остават си невидими.

  Краси Кръстев:

  ATTSYNC, за вече въведениете блокове направили ?

  Албена Стойкова:

  Не съм. Благодаря!